Kaj storiti s frufrujem, ko preraste začetno dolžino: Ste že poskusili “Birkin bangs”?

9. 4. 2022
Kaj storiti s frufrujem, ko preraste začetno dolžino: Ste že poskusili “Birkin bangs”? (foto: Instagram)
Instagram

Frufru je lahko izredno ljubek, šik, a tudi malce težaven, ko začne rasti. Kako ga ukrotiti in oblikovati, ko ta preraste začetno in želeno dolžino? Naj si takoj rezerviramo termin pri frizerju?

Zavesa ali "curtain bangs", ozko grlo, pin up ... katerikoli frufru izberete, je nedvomno, da bo ta osvežil vaš videz in pričeski dodal povsem novo in šik dimenzijo. Privlačnost pričeske s frufrujem je nemogoče zanikati, od šik in brezskrbnega videza Jane Birkin in Charlotte Gainsbourg do razmršenega in sodobnega videza Sofie Boutelle in L'Oréalove muze Alexe Chung. Potrebujete še več dokazov? Morda celo Chrissy Teigen, Ariana Grande in celo številne manekenke Victoria's Secret, ki so se nedavno odločile za frufru.

A vsak izmed nas, ki se je odločil za takšno preobrazbo, dobro ve, da je vmesna faza med odhodom k frizerju ali čakanjem, da nam lasje zrastejo do dolžine, ki smo jo imeli pred frufrujem, zahtevno obdobje, v katerem se je težko upreti eksperimentiranju s škarjami. 

Ne spreglejte:

Zato vam predstavljamo 5 predlogov za oblikovanje frufruja, ko menite, da je ta ravno vmesne dolžine, vi pa ne veste, kaj storiti.

1. Birking bangs

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louise Follain (@louisefollain)

Nič čudnega, da model Louise Follain s svojimi piramidastimi ličnicami, trepetajočimi trepalnicami in polnimi kostanjevo rjavimi lasnicami primerjajo z Jane Birkin. Louise Follain, ki se je vživela v brezskrbni duh ikone sedemdesetih let, je pariški frufru priredila tako, da je sama pristrigla predolge konice, ko so te začele segati čez njene trepalnice. "Ni vedno dobro narejeno, ko se tega lotim sama," pravi. In v tem je skrivnost "prikrajšane", a ne preveč prikrajšane francoske frizure. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louise Follain (@louisefollain)

Frufru po vzoru slavne Jane Birkin je enostavno doseči. Pravzaprav gre za klasične "zavese" oziroma "curtain bangs", ki so na sredini krajše in segajo proti robu obraza ter se zlijejo z ostalimi lasmi. Lase razdelite na polovico in frufru počešite na stran, kar bo obraz odprlo z mehkimi obrisi.

2. Večplastni prameni

Večplastni lasje vzdolž obraza omogočajo subtilen prehod frufruja in povezovanje s preostalo pričesko, frufru pa naj bo enake teksture (valovito, kodraste ali ravne) kot ostali lasje. Idealne za to so pričeske "volk"ali "shag".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freja Beha Erichsen (@frejabeha.erichsen)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

3. Prečka na stran

Ta pričeska je zelo preprosta: namesto na sredini naredite prerez na stran, če pa so vaši lasje in frufru "nagajivi" ali neukrotljivi, uporabite krtačo, sušilec za lase, figaro ali likalnik. Lase tako počesite na želeno stran, na koncu pa vse popravite in fiksirajte z lakom za lase.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Margot Robbie (100k🎯) (@margotrobbie.official_)

4. Lasnice

Frufru lahko oblikujete z lasnicami ali kitkami in ustvarite zelo šik pričesko. Odlična izbira lasnic so tiste s kristalčki, in če se želite držati minimalistične estetike, izberite lasnici v vaši barvi las. Naelektrene ali "štrleče" lase lahko ukrotite z lakom za lase: poškropite ga na čisto zobno ščetko in počešite lase, ki jih želite nadzorovati.

5. Tesna figica

Za to pričesko boste potrebovali lasnice, gel in lak za lase. Lase in frufru si tesno povijte nazaj, izberite prečko na stran ali po sredini, jih počesite z gostim glavnikom in lase pritrdite z lasnicami. Vse zavarujte z lakom za lase.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Fotografije: Instagram/@janebirkindaily

Preberite še: Selena Gomez iskreno spregovorila o tem, ZAKAJ je ni več na Instagramu

Priporočamo tudi: Razkrivamo 3 astrološka znamenja, ki naj bi se SLABO poljubljala

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik