Izberite pravo barvo za tanke in redke lase: V samo 5 korakih boste dobili razkošen volumen in nepremagljivo barvo

Pri barvanju tankih in redkih las je zelo pomembno izbrati najboljšo barvo, ki poživi tanke lase in jim zagotovi razkošen, bujen videz. Volumen las od danes dalje ne bo več frustrirajoče izmuzljiv!

Izberite pravo barvo za tanke in redke lase: V samo 5 korakih boste dobili razkošen volumen in nepremagljivo barvo - Foto: Instagram

Vam primanjkuje volumna? Prišli ste na pravo mesto. Močnejši in bolj zdravi lasje so že od nekdaj naša neskončna želja in že od nekdaj predstavljajo simbol osebnega stila, barva, pričeska ali stil pa kažejo značaj posameznika. Vendar ne moremo zanikati, da je zaradi svetovne pandemije in vseh izzivov, ki so z njo povezani, veliko večji poudarek na ohranjanju in doseganju zdravih las. Trenutne modne pričeske segajo vse  od rjavih do svetlih, od ravnih do kodrastih las. Vi pa vam bomo predstavili najboljše pričeske ali male trike, za katere jamčijo strokovnjaki z enim samim ciljem, da tudi vaši tanki lasje postanejo sanjski!

Samo ženske s tankimi lasmi ter lasmi brez življenja vedo, kako težko je najti pravo pričesko, ki daje lasem volumen. Poleg prave pričeske pa je izjemno pomembno, da poiščete pravo barvo, ki bo vašim lasem ponudila razsežnost navidez gostejših las.

Ne spreglejte: 

Če imate tanke lase in želite spremeniti barvo, v nadaljevanju ugotovite, katere odtenke priporočajo frizerji in katerim se morate izogibati v širokem loku. In ne pozabite, če želite obnoviti volumen, pospešiti rast tankih las ali povrniti sijaj po barvanju, bodite pozorni na ta prvi nasvet: lepi lasje se začnejo s šamponiranjem, nikar pa ne izberite pretežkega šampona in balzama!

Barvajte tanke lase in izberite idealno barvo!

1. Vse je odvisno od odlične frizure

Ključ do čim bolj gostih las? Seveda je odlična pričeska. Ustrezna frizura je temelj za vsakršno oblikovanje pričeske. Najprej morate imeti obliko in grafično striženje, sicer je to kot zgradba brez temeljev - in slabo postriženi lasje ne bodo kljubovali gravitaciji, saj jih bo njihova teža potegnila navzdol. Brez tega lahko uporabite katerikoli izdelek ali orodje na svetu, pa še vedno ne boste mogli ustvariti volumna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blanca Padilla (@blancapadilla)

2. Dimenzija in prostornina las

Pri izbiri barve vsak od nas najprej pomisli, kako jo bomo vzdrževali. Zato tukaj pride prav nasvet, da ne barvate celotnih las v isti odtenek. Raje izberite pramene, da ustvarite več dimenzij na laseh. Zato bo pričeska videti debelejša.

Pri oblikovanju vedno izberite stranski prerez ali cikcak, namesto da bi lase razdelili na sredino. Globok prerez ob strani daje iluzijo gostote.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viky Rader (@vikyandthekid)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOOD CLASS BAHÇEŞEHİR (@moodclasshairstudio)

3. Senčenje korenin

Senčenje je najboljše za tanke lase, saj kontrast barv ustvarja učinek gostote. Pri barvanju korenin las dodajte malo temnejše barve.

4. Strateški prameni

Prameni, ki uokvirjajo obraz, tanki svetli prameni, pa tudi balayage so idealne možnosti za ljudi s tankimi lasmi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EMELIE LINDMARK (@emitaz)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOOD CLASS BAHÇEŞEHİR (@moodclasshairstudio)

5. Izberite barve, ki jih je enostavno vzdrževati

Namesto da bi šli v skrajnosti (na primer od modre do rdeče), se držite tonov, ki najbolj ustrezajo vaši naravni barvi las. Izogibajte se preveč temnim ali presvetlim odtenkom v širokem loku, razen če ste pripravljeni plačati za barvanje izrastka vsaka dva tedna, črni in rdeči odtenki poudarijo tudi tanke lase.

Z dobro nameščenimi poudarki in splošno barvo lahko lasem dodate dimenzijo. Ko začnete z barvo dodajati teksturo ali kontrast, začnete videti večjo globino, kar lahko ustvari iluzijo debeline, pravijo strokovnjaki. Zelo subtilno dodajanje različnih tonov pa bo dobro opravilo svojo nalogo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Morrone (@camilamorrone)

Fotografije: Instagram/@aninebing

Preberite še: Kako to pomlad nositi bele hlače? Posnemajte elegantno Kate Middleton in za kombiniranje izberite žive barve

Priporočamo tudi: Pozabite na široke kavbojke, to pomlad se vrača najbolj nepričakovan trend dolgih hlač

Najbolj brano