Tanki lasje lahko izgledajo gostejši in bolj razkošni: To so pričeske, ki najbolje prikrijejo pomanjkanje volumna

Potrebujete navdih za nove spomladanske in lahkotne pričeske, ki obljubljajo razkošen in bogat videz las? Preverite, s katerimi pričeskami si to pomlad lahko zagotovite volumen in se za vedno znebite videza tankih las.

Tanki lasje lahko izgledajo gostejši in bolj razkošni: To so pričeske, ki najbolje prikrijejo pomanjkanje volumna - Foto: Instagram

Je tudi za vas čas, da razmislite o posodobitvi svojega videza? Najlažji način? Obiščite frizerski salon in preizkusite enega od najbolj vročih trendov letošnje sezone, ki so ga napovedali strokovnjaki, ter se znebite videza tankih las in raje stavite na volumen.

Ni skrivnost, da je tanke lase težko oblikovati. Če ste eden tistih, ki jim lasje že prvi dan po sušenju "upadejo" in izgubijo obliko, potem veste, da nas večina trikov za dosego volumna in gostote razočara. Poleg tega je večina izdelkov namenjenih srečnežem z gostimi lasmi, težka olja in sintetične sestavine pa tanke lase le še dodatno oslabijo in obtežijo.

Ne spreglejte: 

Še posebej problematična je kombinacija tankih in mastnih las, ki so lahko hitro videti neurejeni, zlikani pričeski pa ste se verjetno že odrekli, saj ta resnično odvzame ves volumen. Preverite, za katere pričeske se lahko odločite in si končno zagotovite popoln volumen svojih las.

1. Krajši paž in valoviti lasje

Kratka, a ostra pričeska je najboljša možnost za ljudi s tankimi lasmi. Pričeska obljublja mehko obliko, ki se ob straneh preliva v daljše lase, ki uokvirjajo obraz in poudarjajo ličnice. To je slog, ki ustreza skoraj vsakomur. Profesionalno posušena pričeska je videti elegantna in šik, medtem ko je na zraku posušena videti lahkotna in razpuščena. Takšen slog pričeske pa obljublja, da boste vedno šik in v trendu. Ti krasni, morda na videz "neurejeni" valovi pa ustvarjajo iluzijo polnosti v laseh. Najboljši način za dosego tega videza je nežno kodranje z likalnikom, vendar se ne lotite čisto vsakega pramena, da bo pričeska videti brezbrižno. Na koncu las nežno počešite in po želji dodajte še sredstva za ustvarjanje dodatnega volumna. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Holguin (@anthonyholguin)

2. Paž s prečko na strani

Prva in najpomembnejša stvar - bodite pozorni, da ima prvi sprednji pramen, prenesen na stran, precejšen volumen pri korenu, saj če se povesi, celotna pričeska izgubi obliko. Kako to doseči? Po umivanju las jih posušite z okroglo krtačo (da ustvarite volumen), tako da lase preusmerite na stran. Nato z likalnikom ali kodralnikom nežno navijte lase, da boste dosegli učinek velikih kodrov, ti pa bodo videti razkošni in neurejeni. Na koncu dodajte fiksirni lak, da zagotovite dolgo življenjsko dobo pričeske.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja C. Leuenberger 🌻👽 (@anjaleuenberger)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja C. Leuenberger 🌻👽 (@anjaleuenberger)

3. Stopničasta pričeska

Če imate tanke lase, pozabite na ravne lase. Stopničasta oblika pomeni tudi dodajanje plasti na tanke lase, zaradi česar so videti debelejši. Naj bodo vaši lasje puhasti in poskušajte ohraniti naravno teksturo po sušenju, s pomočjo likalnika ali kodralnika pa boste dosegli mehke, stopničaste valove s skoraj razmršenim videzom, ki dajejo videzu poseben pečat.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunter (@hunterschafer)

4. "Volčja" pričeska

Ta pričeska je bila lani velik hit, navdihnila pa so jo 70. leta. Le kdo si ne bi želel malo volumna v laseh, kakršne so nosile modne ikone tistega časa - Joan Jett in David Bowie, zdaj pa Billie Eilish, Taylor Swift in mnogi drugi. Plastenje te frizure naredi tanke lase brez truda bujne, saj ko se enkrat postrižete, ne boste potrebovali veliko časa za vsakodnevno oblikovanje. Ta trend je najbolje izvajati z uporabo pene za dodajanje čvrstosti in sijaja, s prsti pa pod sušilnikom za lase izrišite naravno teksturo. Pričesko dopolnite z dodatki, kot so zaponke, gumice in šali, ki jo bodo dodatno osvežili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E L (@vanellimelli)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E L (@vanellimelli)

Fotografije: Instagram/@karolinakurkova

Preberite še: 10 najlepših parov belih superg, popolnih za letošnjo pomlad

Priporočamo tudi: Pozabite na črno-belo kombinacijo, Carla Bruni je nosila ti barvi, ki skupaj pristojita le redkim

Najbolj brano