Vstopila je v 8. desetletje, a ima telo 30-letnice: Brigitte Macron to jé vsak dan in prav to je skrivnost njene vitke linije

22. 5. 2024
Brigitte Macron je znana po prefinjenem modnem okusu in vitki liniji, ki jo ohranja na poseben način. (foto: Profimedia)
Profimedia

Znana je po prefinjenem modnem okusu in vitki liniji, ki jo ohranja na poseben način.

Prva dama Francije Brigitte Macron je stara 71 let in ima telo, ki ji ga zavidajo številne ženske. Macronova je znana po svojem izvrstnem modnem okusu in vitki liniji, ki jo ohranja na poseben način.

Ne spreglejte: 

Njena prehrana namreč temelji predvsem na sadju in zelenjavi, poleg tega se trudi čim več fizično dejavna. Čeprav se ni želela spuščati v podrobnosti svoje prehrane, po besedah ​​kuharja Elizejske palače gospa Macron vsak dan poje približno 10 porcij sezonskega sadja in zelenjave, njen mož Emmanuel pa ima včasih raje bolj specifične jedi, kot je npr. kalorično poln zrezek, slasten 'cordon bleu'.

Medtem ko imajo zaposleni v Elizejski palači vnaprej pripravljen jedilnik, lahko Macronovi naročijo, kar želijo, od sendvičev do sušija. Vendar kuhar francoskega predsednika poudarja, da ni 24-urne sobne strežbe.

Slavni kuhar, ki je snoval obroke za štiri prejšnje predsednike, je pojasnil, da je jedilnik vedno prilagojen predsednikovemu osebnemu okusu, vsekakor pa večina jedi temelji na francoski gastronomiji. Razkril je tudi zanimivo podrobnost – sir in vino sta se vrnila na jedilnik Elizejske palače, potem ko ju je predsednik Nicolas Sarkozy med petletno vladavino 'pregnal'.

"Če bo seveda možno, bomo na predsedniški mizi vedno uporabljali le francoske izdelke. Vse naše ribe, meso, sadje in zelenjava prihajajo iz Francije ali iz čezmorskih ozemelj. Naša prioriteta je lokalna hrana, pridelana manj kot 100 kilometrov od Pariza, kar se nanaša predvsem na sadje in zelenjavo ter nekaj mlečnih izdelkov," pravi Gomez.

Dodal je, da je približno polovica sestavin na mizi organskih, nekaj zelišč, med njimi rožmarin in lovor, pa gojijo v velikih vrtovih predsedniške palače.

otografije: Profimedia

Preberite še: Formula Meryl Streep za večno mladosten videz na rdeči preprogi: Z elegantno belino in značilnimi dioptrijskimi očali zasenčila igralske kolegice

Priporočamo tudi:  Naomi Campbell na rdeči preprogi v Cannesu osupljiva v Chanelovi obleki, ki jo je nosila pred 28 leti

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik