V sanjski svet ...

25. 9. 2013

... popelje rezidenca, ki odpira čakre ter nahrani dušo in telo.

Zaradi službenih obveznostih veliko potujem in tudi v prostem času sem rada popotnica. Pot in kraj sta seveda zelo pomembna, ključnega pomena pa je tudi hotel, ki v času bivanja postane moj drugi dom. Zato imam rada hotele z dušo, tiste, ki jih težko zapustiš in jih še dolgo nosiš v srcu, saj po nekem čudnem ključu postanejo del tebe.

Rezidenco Čeligo v Luciji sem odkrila po naključju; iskala sem namreč prostor za snemanje svoje oddaje. Ko sta mi lastnika, Gordana in Sandi, odprla vrata svojega doma, pa sem ostala brez besed. Svetle barve, nekoliko retro pohištvo, fini porcelan in detajli, vedno izbrani s smislom in okusom, so me takoj prepričali. A ne le to: to je kraj, kamor se vsakič znova vračam, saj je prijaznost lastnikov nalezljiva, pozitivna energija pa že skoraj otipljiva – če sem kdaj slabe volje ali potrta, se odpravim tja na kavo (ki je, mimogrede, odlična) ter doma pečene piškotke in – svet je takoj lepši.

Rezidenca stoji ob morju, zraven portoroške marine, in je objekt, ki ga ne moreš zgrešiti: zaradi ponosnih bakel, čarobnih ob večerih, in kamnitih, tradicionalno istrskih zidov je ena izmed najlepših na Obali. Tako je mogočna in razkošna, da jemlje dih: vsaka soba je drugače opremljena (všeč so mi postelje z baldahinom, okrogle postelje, kad sredi prostora, črna spalnica in džakuzi na balkonu), velnes cona pa je idealna za pare, vse, ki želijo preživeti romantične trenutke in se popolnoma sprostiti (pet savn, kromoterapija in vodne postelje poskrbijo za nepozabno doživetje).

Stilska notranja oprema prostorov, prestižen dekorativni tekstil ter umetniški dodatki se harmonično prepletajo, ustvarjajo dovršeno podobo rezidence in nadaljujejo zgodbo o solinah, ki so nekoč stale na tem mestu in za vedno pustile pečat.

rezidenca čeligo

Kuhinja in restavracija sta poglavje zase. Vse je v svetlih, nežnih odtenkih, italijanski kuhar Andrea pa jedi pripravlja po navdihu: veliko je morskega in vse diši po začimbah, ki nosijo v sebi nekaj skrivnostnega ter, jasno, noro okusnega. Ko si pri njih, imaš res občutek, da nisi v Sloveniji, temveč nekje daleč, v sanjskem svetu, ki omogoča sprostitev in na vsakogar deluje blagodejno ... Preprosto pozabiš na vse skrbi!

V resnici so stvari, ki nas osrečijo, najbolj preproste in pristne. Nasmeh hčerke, mamin pogled, očetove besede, mehka svetloba sveč in telefoni, ki končno utihnejo. Razmišljala sem, da se s tolikšnim veseljem odpravljam k njim zato, ker te takoj sprejmejo in vzamejo za svojega. Ne le mene, celotno ekipo; in ko se delo vleče pozno v noč, so vedno nekje za vogalom, s kozarcem soka ali vina, z dišečim krožnikom in nalezljivo dobro voljo.

Nič čud­nega, da je Rezidenca Čeligo nastanitev, o kakršni lahko sanjamo, idilični hotel za vse, ki imajo željo po miru. Pa tudi za vse, ki si želijo podariti nekaj romantike; toplo svetujem čokoladni mus, ki po mojem odpira vse mogoče čakre, tudi tiste, ki ne obstajajo. Najraje bi se kopala v njem, kot Stara Rimljanka, nato pa bi se ulegla na posteljo z baldahinom in pustila svet za zaprtimi vrati.

Lorella Flego

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan