Masleni rogljiček je gurmanski trenutek, ki si ga lahko privoščite, tudi če ste na dieti.
Ko pride jesen, je neizpodbitno dejstvo, ki ga mnogi od nas prepoznajo: veliko lažje se zlomimo. Vroča čokolada, jutranje pecivo in vse tolažilne in izjemno okusne jedi, ki nas napolnijo med kosilom in večerjo ... Kako se lahko upremo in ne podležemo vsem tem okusnim jedem, ki napovedujejo zimo z veliko okusi in zato tudi z veliko kalorijami? In ker si ne želimo, da bi se naš obseg pasu povečal zaradi enega preveč ultra sirastega racletteja ali odmora za pecivo namesto odmora za kavo v novembru, imamo za vas nekaj dobrih novic.
Ne spreglejte:
- Kaj jesti med menstrualnim ciklusom, da poskrbimo za optimalno delovanje hormonov? Ključ je v izbiri živil, ki najbolje podpirajo ženske spolne hormone
- Kaj jesti, da ohranite mišično maso po 50. letu in pozneje: Ne pretiravajte z beljakovinami, ključ do vitkega in toniranega telesa se namreč skriva drugje
- Cimetov čaj topi kilograme in pospešuje metabolizem: Če ga boste pili na ta način, fantastični rezultati ne bodo izostali
Med vsemi stvarmi, ki se jim je treba izogibati, se rogljičku ne smete odreči! To kultno pecivo, ki ga radi grizljamo ob nedeljah zjutraj, je postalo rutinska sladica pred odhodom v službo. Čeprav ga ne bi smeli jesti vsako jutro, saj vsebuje veliko maščob, postaja rogljiček občasna hrana med tednom, tukaj pa so trije razlogi, zakaj se pred začetkom dneva še vedno lahko odpravite v pekarno.
Croissant? Lažni sovražnik!
Prvi razlog je, da je rogljiček grešno razvajanje, po katerem hrepenimo skoraj vsi, in ko ste na dieti, se ne smete 100-odstotno omejevati, saj tvegate, da boste nekaj mesecev pozneje zapadli v grozljiv jojo učinek. Ne glede na to, ali ste na zelenjavni, mesni ali beljakovinski dieti, je bistvo v tem, da si občasno privoščite razvajanje brez občutka krivde ali razočaranja.
Rogljički so bogati z maslom in sladkorjem, a s svojimi 1800 kJ (430 Kcal) zagotavljajo, da bomo zdržali do kosila in nadaljevali dan v bolj uravnoteženem in razumnem tempu!
Drugi razlog je, da rogljiček kljub vsemu ni najbolj kaloričen sladek priboljšek. Njegovi nasledniki, kot so rogljički z mandljevim nadevom ali pains au chocolat, imajo veliko več kalorij kot navadni rogljiček. Poleg tega je pri namernem izpuščanju zajtrka tveganje, da boste ob 11. uri dopoldne začutili lakoto, skoraj zagotovljeno, zato si lahko privoščite dober zajtrk, kajne?
Tretji razlog, vse je odvisno od odmerka! Ne gre za to, da zjutraj poješ rogljiček in potem nič več, ker si razočaran, niti za to, da poješ rogljiček in se potem do konca dneva striktno omejejuješ. Za dolgotrajno sanjsko postavo ni več napol odmerjenih diet, saj morate vedeti, kako uravnotežiti pohlepne trenutke in razloge. Odločite se lahko tudi za navaden rogljiček, ki ima manj kalorij kot njegova različica z maslom.
Ne poslužujte se diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom, ki vam lahko pomaga pri sestavi uravnoteženega programa prehrane in gibanja.
Povzeto po članku z GRAZIA FR
Fotografije: Profimedia
Preberite še:Kako do ravnega in izklesanega trebuha? V svoj jedilnik vključite to živilo, bogato z maščobami, ki je izredno priljubljeno v svetu znanih manekenk
Priporočamo tudi:Poslovite se od dolgih plaščev, ta kratka jakna, ki smo jo oboževali pred 15 leti, je spet v trendu
Novo na Metroplay: “Sodelovanje z Rickom Owensom, to je res ogromen dosežek" | Tanja Vidic, Elle modna oblikovalka 2024