Dieta Cindy Crawford je idealna za ženske nad 40 let: V samo 7 dneh obljublja izgubo teže do 5 kilogramov

27. 2. 2022
Dieta Cindy Crawford je idealna za ženske nad 40 let: V samo 7 dneh obljublja izgubo teže do 5 kilogramov (foto: Instagram)
Instagram

Cindy Crawford že leta izvaja prav posebno dieto, ko želi izgubiti odvečne kilograme. Vas že srbijo prsti, da končno izveste, česa se poslužuje manekenka, da ohranja svojo vitkost? 

Cindy Crawford je pravkar dopolnila 56 let, a kljub temu lahko s svojim videzom zasenči polovico mlajše ženske. Ob neki priložnosti je slavna manekenka razkrila, da ima prav poseben protokol, ko se želi znebiti nezaželenih centimetrov in nepotrebnih kilogramov. Smo se na tem mestu vsi vprašali, pa jih ta sploh zares ima, odvečne kilograme namreč? Cindy pravi, da tudi sama ni izjema in v "kriznih" situacijah, kot jih rada poimenuje sama, izvaja to mini dieto. Visoka je 177 cm in celo življenje ali vsaj njeno odraslo dobo ima ta zvezdnica 58kg, za katere pravi, da jih želi obdržati.

Če ste tudi sami navdušeni nad njenim mladostnim videzom, vitko postavo in žarečim obrazom, nadaljujte z branjem, morda vas prepriča ravno dieta Cindy Crawford, za katero sama prisega, da je povsem enostavna, prijazna do telesa, vendar najpomembneje, učinkovita.

Ne spreglejte: 

Pri mini dieti ni stradanja, vključuje pa kar 5-6 obrokov (kosilo in večerja plus dva prigrizka, ki ju ne smete zamuditi!) Ste se vprašali, kje nas torej ta slavna manekenka vleče za nos? Že res, da je vaš dan napolnjen z obroki, vendar so vsi ti dovoljeni v zelo majhnih porcijah. V nasprotnem primeru se metabolizem upočasni in telo začne kopičiti maščobe.

Drugo pravilo je, da mora biti celotna prehrana uravnotežena: 30 % beljakovin, 40 % ogljikovih hidratov in 30 % maščob.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Zajtrk: pečena jajca, kos trdega sira (30 g) in kos rženega kruha

Prigrizek: zeleno jabolko, grozdje ali sadna solata (150 gramov)

Kosilo: riba ali piščanec (150 gramov) z zamrznjeno zelenjavo, majhen kos rženega kruha

Prigrizek: pomaranča ali 30 gramov sira

Večerja: kuhana govedina (150 gramov), zelenjavna solata (100 gramov) z žlico olivnega olja, četrt skodelice kuhanega fižola

Pred spanjem: kozarec jogurta ali kefirja z nizko vsebnostjo maščob

A kot vsi mi, si tudi Cindy včasih zaželi sočnega hamburgerja, za katerega pravi, da si ga ne prepoveduje, temveč si hamburger mirne vesti privošči. Ko zaužije to "hrano za dušo", manekenka začne pridno trenirati in se dva tedna drži omenjene diete. V tem obdobju pa izgubi vse odvečne kilograme (v enem tednu lahko izgubite kar do 5 kg).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Glavna jed te diete je nizkokalorična juha iz belega zelja. To jed lahko jeste tudi do 5-krat na dan.

Čudežna juha se pripravi na vodi z dodatkom korenja, paradižnika, paprike, zelene, stročjega fižola, zelene čebule in jegličev. Peteršilj normalizira prebavo in je dober diuretik. Juha ne sme vsebovati krompirja in druge zelenjave, ki je bogata z ogljikovimi hidrati.

Fotografije: Instagram/@cindycrawford

Preberite še: Pozabite na hlačna krila, letos se v modo vračajo te hlače iz 80-ih

Priporočamo tudi: Monica Belluci navdušila v nepričakovanem trenč plašču, ki ga potrebujete za to pomlad

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik