O Luku, šefu kuhinje Gostišča Grič, se govori kot o avantgardnem kuharju, ki ustvarja izvirne krožnike s prav posebno filozofijo.
Potem ko se je kuhanja učil pri Janezu Bratovžu v JB restavraciji in pomagal Boštjanu Pavliju v Harfi, je od leta 2010 šef restavracije na domačem griču v vasi Šentjošt nad Horjulom, kjer kreira vrhunske jedi s sestavinami iz domačega hleva in z domače njive, iz bližnjega grabna, okoliškega gozda … Luka je zavezan tudi fermentaciji in drugim naravnim načinom shranjevanja živil ter s strastjo razmišlja o vsakem krožniku posebej, ki ga gostu torej ponudi naravnost iz narave. Nanje obvezno dodaja plemenite detajle, kot so sveža zelišča, ki še nadgradijo okus jedi. Okusi, avtentično navdihnjeni s tradicijo, se gradijo na temeljih podeželske kuhinje, a s seboj prinašajo tudi povsem novodobni pridih. Šef Gostišča Grič je absolutno nadarjeni kulinarični ustvarjalec, pred katerim je še dolga in uspešna kuharska pot.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?