V modo se vrača ta največji trend iz 60-ih. Poglejte, kako ga nositi

Izbira oblačil in modnih dodatkov za pomlad poletje 2022 v slogu 60-ih lahko popolnoma spremeni vaš dan: ta modni trend z vintidž okusom nas bo ponovno osrečil. Oglejte si, zakaj...

V modo se vrača ta največji trend iz 60-ih. Poglejte, kako ga nositi - Foto: Profimedia

Moda, v kateri že čutimo pridih pomladi in poletja 2022, z zanimanjem zre nazaj v 60. leta. Trend z vintidž priokusom pa je opojni recept za srečo. Pravzaprav smo prepričani, da lahko s temi 6 obveznimi elementi (vključno z oblačili in dodatki) spremenite svoj dan.

Dnevi, ki so preveč sivi ali so se začeli z "napačno nogo", končano ljubeznijo ali razočaranjem v službi: sreča ima tisoč oblik in je zelo pogosto preizkušena z življenjskimi dejstvi. Vendar obstaja stari protistrup, ki vedno deluje in vam lahko pomaga pri soočanju z vsakdanjim življenjem: oblecite tisto, v čemer se resnično dobro počutite. Vsak ima v kotičku svoje garderobne omare skrit kos, ki ga vedno znova, ob vsaki priložnosti napolni z energijo. In morda vas bodo napolnili ti modni, ikonični kosi, ki so pompozno sloveli v 60-ih letih. 

Ne spreglejte: 

V prvi epizodi TV-serije Moderna ljubezen je ta mehanizem razviden pri liku Anne Hathaway: ko ​​je srečna, nosi bleščice in ikoničen roza plašč (tudi za nakupovanje), ko je žalostna pižamo in volnene puloverje. Izziv je vstati iz postelje in obleči nekaj posebnega, tudi če morda naše počutje ne sovpada z barvami in živahnimi vzorci. Povabilo k svetlim in iskrivim oblačilom velja vedno, a te drznosti morda nimamo vsi, zato smo pomislili, da je z oblačili in dodatki v stilu 60-ih mogoče zgraditi udobno in šik (in veselo) obleko.

1. Moda pomlad poletje 2022: mini krila

Simbol desetletja so kratka mini krila, ki jih zlahka povežemo z entuziazmom in energijo 60-ih let. Prišel je čas, da se znova odenemo v barve tega desetletja in ponovno odkrijemo tisto moč in živahnost, ki je vladala v tistih časih. S pravimi kosi lahko to zlahka dosežemo.

Etro, kolekcija pomlad in poletje 2022

Courrèges, kolekcija pomlad in poletje 2022

Giambattista Valli, cena: 890,00 €

Valentino, cena: 980,00 €

2. Škatlaste obleke

Pred kratkim smo jih videli v televizijski seriji The Queen of Chess, ki jo je z izjemno samozavestjo in čarobnostjo nosila igralka Anya Taylor-Joy.

Prada, kolekcija pomlad in poletje 2022

Prada, kolekcija pomlad in poletje 2022

Prada, kolekcija pomlad in poletje 2022

Prada, cena: 1.750,00 €

Prada, cena: 1.550,00 €

3. Kratke jakne in trapezni plašči 

Čas je, da si dovolimo biti drzni in svojo drznost ovekovečimo z pompoznimi barvnimi oblekami, novim protistrupom za boj proti najbolj sivim dnevom. Christian Dior je na modno pisto prinesel številne modne rešitve, vse za udobno in šik obleko zahvaljujoč trapezastim krojem plaščev in kratkih škatlastih suknjičev. 

Dior, kolekcija pomlad in poletje 2022

Dior, kolekcija pomlad in poletje 2022

Dior, kolekcija pomlad in poletje 2022

Popolnoma igriva in potopljena v sodobnost, Moschino interpretacija, ki z radostnim duhom vrača nekaj elementov, ulovljenih iz otroštva v pastelnih videzih.

Moschino, kolekcija pomlad in poletje 2022

Moschino, kolekcija pomlad in poletje 2022

Moschino, kolekcija pomlad in poletje 2022

Balmain, cena: 1.667,00 €

Balmain, cena: 1.990,00 €

4. Široke hlače

Večerne pižame Emilia Puccija so neizprosno zaznamovale modo 60-ih, zahvaljujoč resnično šik usklajenemu satenu. Danes je to linearnost in pretočnost mogoče najti v lahkih tkaninah, barvitih in pogosto upadlih v vznemirljivih vzorcih, s katerimi so krojene široke hlače. Dodan jim je širok džins, ki ga tako ljubijo ikone, kot je Jane Birkin.

& Other Stories, cena: 69,00 €

Zimmermann, cena: 509,00 €

Victoria Beckham, cena: 670,00 €

5. Elegantni čevlji z nizkimi kvadratnimi petami

Kot so zabeležili v več e-trgovinah, so visoke pete lani vzbudile novo zanimanje: jasen odziv, ki ustreza želji, da bi se po letu ultra ravnih copat in superg vrnili na zabavo in se počutili seksi. Toda, ker morda nismo vsi seznanjeni s hojo v vrtoglavih petah, so tudi za nas našli kreativno rešitev. Tukaj so elegantni čevlji z nizko kvadratno peto, ki kar najbolje predstavljajo modo 60. let. Svoje najljubše modele zlahka najdete pri modni hiši Dior, Prada ali Miu Miu.

Dior, kolekcija pomlad in poletje 2022

Dior, kolekcija pomlad in poletje 2022

Dior, kolekcija pomlad in poletje 2022

Miu Miu, cena: 980,00 €

Roger Vivier, cena: 650,00 €

Prada, cena: 770,00 €

6. Torbice za ročno nošenje in vrnitev ikone

V 60. letih so nosile torbice, večinoma usklajene s čevlji in vedno v harmoniji s preostalim videzom: uporaba barve v vintage modi je bila vedno mojstrska. Držali so jih v rokah z rokavicami ali pa so le te visele na roki: torbe so bile majhne, ​​zasnovane za najbolj nujne pripomočke. Gre za dodatek, ki je zaznamoval podobo nekaterih modnih ikon, kot je Jackie Kennedy.

Gucci, cena: 1.790,00 €

Gucci, cena: 1.790,00 €

Gucci, cena: 2.300,00 €

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Te osebe bi morale limono uživati vsak dan: Lajša, preprečuje in zdravi številne bolezni

Preberite tudi: Sezona teddy plaščev še ni končana: Izbrali smo 8 najlepših

Najbolj brano