Vračajo se ikonične superge, ki smo jih pred desetimi leti nosili vsi, nato pa zasovražili

Najbolj nostalgičen modni trend, ki ga bomo nosili v letu 2022, se spominjate teh superg?!

Vračajo se ikonične superge, ki smo jih pred desetimi leti nosili vsi, nato pa zasovražili - Foto: Instagram

Superge, ki so se uspešno prebile v modno leto 2022, so te superge, ki objamejo vaš gleženj in polepšajo vaš videz.  Nostalgičen trend, ki nas popelje naravnost nazaj v leto 2010 in ikonični model, ki ga je lansirala Isabel Marant. Po oživitvi škornjev Ugg (v vseh modnih različicah različicah, ki so naleteli na priznanje novih generacij), je prišel čas, da zopet govorimo o teh visokih, ikoničnih supergah. Opazili smo že, da bo leto 2022 leto nostalgije v mnogih pogledih, svoje nostalgično, morda celo sentimentalno mesto pa si zaslužijo tudi te superge.

Ne spreglejte: 

Morda se mnogi na tem mestu vprašajo, zakaj se pravzaprav vračamo v preteklost, če sama prihodnost toliko ponuja in obeta, in odgovor je v času, v katerem živimo. Nič ni več gotovo, tudi naša prihodnost ne, moda pa svojo gotovost lovi s kultnimi, modnimi kosi, ki so nekoč že veljali za trende in bili oboževani, in v tem najdemo bogastvo same znamke. Te "vrnitve" so pravzaprav sladko božanje, ki obuja vesele spomine. In seveda so ti "vrnjeni kosi" vrnjeni v pravem pomenu besede, v svoji izboljšani in še bolj ikonični različici. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ISABEL MARANT (@isabelmarant)

Jedro nostalgične ustvarjalnosti se ne nanaša samo na najbolj posrečena obdobja, temveč tudi na reinterpretacijo "nedavne preteklosti", kar smo v resnici doživeli. In tukaj je razlaga modnega trenda 2000-ih, ki je bil pripeljan na modno revijo, doživel svoj razcvet na TikToku in ga bomo kmalu našli v trgovini in na spletu s kolekcijo pomlad poletje 2022.

Med nizkimi kavbojkami, jopicami s krznenimi ovratniki, metulji in kristalnimi chokerji bomo našli tudi superge, ki jih oblikuje njihova posebna oblika, ki se iz širšega zlije v ožje in s tem pa vašo nogo dodatno fiksira in jo objame. In ali veste, kdo stoji za tem ikoničnim modelom? Francoska oblikovalka Isabel Marant, ki je združila estetiko športnih copat z udobjem polne pete za vitko postavo. Superge pa so postale prava modna uspešnica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ISABEL MARANT (@isabelmarant)

Superge s polno peto: od Beketta do Balkseeja

Prvotni model je bil leta 2010 krščen pod imenom "Bekett", ker se je rodil iz križanja košarkarskih in rolkarskih čevljev. Isabel Marant je svet športnih oblačil navdušil, da je ustvarila superge s semiš trakovi, zapenjanjem z ježkom in obsežnim jezičkom, a je šla še korak dlje, saj jih je opremila s polno peto. V kratkem času, potem ko jih je nosila Beyoncé v videospotu Love on top, so postale must have vsake modne garderobe. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ISABEL MARANT (@isabelmarant)

Oglejte si te resnično brezčasne superge in se prepustite užitku ob gledanju te nove, ikonične in izboljšane različice. 

Isabel Marant, cena: 410,00 €

Isabel Marant, cena: 410,00 €

Isabel Marant, cena: 410,00 €

12 let po rojstvu prvih superg je francoska oblikovalka ponovno predstavila ikonični model, ki je prava nadgradnja originala. Balksee superge bodo nedvomno zaznamovale leto 2022, saj se ponašajo kar z 10 centimetri pete in 5 centimetri namenjenimi za podplat.

Isabel Marant, cena: 495,00 €

Isabel Marant, cena: 495,00 €

Isabel Marant, cena: 495,00 €

Isabel Marant, cena: 495,00 €

Fotografije: Instagram/@isabelmarant 

Preberite še: Pozabite na gole gležnje, Francozinje so pokazale nov trend

Preberite tudi: Kate Middleton žarela v prav posebni družbi na zadnjem kraljevem obisku. Videti je čudovito!

Najbolj brano