Skrivnosti dobrega stila, 2. del

2. del modnega sektorja naše založniške hiše AM Ljubljana, ki z vami deli skrivnosti, ki so že in še bodo pomagale pri ustvarjanju dobrega stila oblačenja. 1. del najdete pa tukaj.

Skrivnosti dobrega stila, 2. del

Maja Možic,
modna urednica pri reviji Cosmopolitan

Izbira barv je pr(a)va stvar. Ko izbiram oblačila zase in ko svetujem drugim, namenim barvam posebno pozornost. Menim, da človek, ki nosi barve, že dan začne bolj veselo. Veliko je ljudi, ki jim barve prav lepo pristajajo, poudarijo njihove oči, barvo las, njihova koža postane bolj sveža, vendar se jim ne upajo prepustiti. Sploh pozimi, ko je večina ljudi v črni in sivi, je lepo videti, ko se kdo odloči za barve. Pa začnimo pri modnih dodatkih ...

Naj bo udaren le en kos. Ko se odpravljamo na kakšno pomembno srečanje, sestanek, se nam včasih zdi, da moramo biti posebne in oblečene po zadnji modi in da so le opazni čevlji premalo. Toda prav zato, ker so preostala oblačila neopazna, bodo čevlji zasijali v vsej svoji lepoti. Dobro je upoštevati pravilo manj je več in ne pretiravati pri izbiri 'posebnih' kosov.

Nikar na slepo ne kupujte oblačil, ki so zadnji modni hit. Preden določeno stvar kupite, jo v trgovini najprej rezervirajte. Tako boste imeli čas, da stvar prespite in v omari preverite, ali ni v njej slučajno že česa podobnega.

Špela Jambrek,
modna urednica pri reviji Story

Premišljeno ali spontano? Za optimalno garderobo si na začetku sezone vzemite nekaj časa. Prelistajte revije, ugotovite, kaj vam je všeč, pomislite, v katerih oblačilih bi se dobro počutili, v katerih se vidite vsak dan, nato si pri nakupovanju vzemite čas, da izberete osnovne kose svoje garderobe. Po premišljeno opravljeni nalogi, za katero si boste hvaležni vso sezono, pa se lahko prepustite spontanim nakupom. Sledi torej lahkotno, včasih tudi impulzivno nakupovanje oblačil in dodatkov, s katerimi boste lahko vedno znova popestrili svoj slog.

Pripravljeni v naslednji dan Po opravljenih nakupih in urejeni garderobni omari si vsak večer vzemite čas in v miru pripravite oblačila, ki jih boste oblekli naslednji dan. Tako se boste izognili oblačenju v naglici in posledično enoličnemu slogu ali nepotrebnim modnim kiksom.

Vsak dan čista obutev Čevlji – fetiš marsikatere ženske in ogledalo naše duše. Elegantni ali udobni, vpadljivi ali ne, negovani in čisti bodo pustili urejen pečat.

Nina Jagodic,
stilistka pri revijah Elle in Story

Čas za nakup Moj prvi nasvet je, da se po trgovinah v lov za novimi oblačili podate spočiti in dobre volje. Naporen dan in polna glava sta slaba spremljevalca. Če vam čas dopušča, nakupovanje prestavite na manj stresne dneve.

Ceneje ni nujno ceneje Čeprav nas vse pogosto zanese kupovati ceneje in več, na koncu sezone ali že po prvem srečanju oblačila s pralnim strojem ugotovimo, da pravzaprav nimamo česa več obleči. Kose, za katere boste odšteli kak evro več, boste posledično lažje vzdrževali in v omarah bodo ostali tudi kakšno sezono ali dve več.

Razmišljajte s svojo glavo Ne kupujte vsega, kar vidite na drugih. Enaka obleka na dveh različnih osebah govori dve različni zgodbi. Preskočite tudi nakupe, o katerih niste prepričani, da bi bili prava odločitev. Najbolje se boste počutili v oblekah, v katere ste se zaljubili na prvi pogled.

Najbolj brano