Katera očala najbolje pristajajo vaši obliki obraza?

22. 6. 2016

Najdite tista popolna sončna očala, ki vas bodo spremljala to sezono. Poznamo štiri osnovne oblike obraza: ovalno, okroglo, srčasto in kvadratno. Preverite, katera oblika sončnih očal se vam najbolje prilega in izpostavi najboljše atribute vašega obraza.

Če imate okrogel obraz ...

Za okrogel obraz je najbolj značilno, da je njegova najširša točka v višini ličnic. Če je vaš obraz okrogle oblike, izberite očala s kvadratnim ali pravokotnim okvirjem, bolj drzne pa poskusite s tistimi, ki spominjajo na mačje oči

Če imate obraz v obliki srčka ...

Ženske s srčasto obliko obraza imajo nekoliko ožji predel čeljusti. Takšni obliki obraza se najbolj prilegajo aviatorke, ki so model očal, ki nikdar ne gre iz mode. Srčasti obliki obraza se prav tako lepo prilegajo tista v kvadratni obliki ter nekoliko bolj športni modeli sončnih očal.

Če imate obraz ovalne oblike ...

Obraz ovalne oblike je po dolžini precej krajši od njegove širine. Ženskam z ovalno obliko obraza najbolje pristajajo aviatorke in očala kvadratne oblike. Letos poskusite s takšnimi res velikimi, ki bodo izenačile predel okrog oči.

Če imate obraz kvadratne oblike ...

Kvadratasto obliko obraza prepoznamo po širši čeljusti, ličnicah in čelu, da nekoliko omilite močne linije obraza, poskusite s sončnimi očali okrogle oblike ali s klasičnimi aviatorkami.

Preberite še: FOTO: Trendi ideje, kaj letos obleči za poletne festivale in Foto: Izbor najlepših sončnih očal te sezone