To pomlad v modo prihaja trend balerink v popolnoma novi različici, ki bodo včeš vsem tistim, ki niste navdušeni nad njimi

Kovinski detajli so vseprisoten element obutve te sezone in so se znašli tudi v najbolj nežnih modelih čevljev.

To pomlad v modo prihaja trend balerink v popolnoma novi različici, ki bodo včeš vsem tistim, ki niste navdušeni nad njimi - Foto: Profimedia

Če obstaja čevelj, ki je to sezono povsod prisoten, so to balerinke. Uspele so si izboriti nišo med trendi za pomlad in poletje 2023, in sicer v najbolj dobesednem prevodu baleta: kot tisti, ki jih je Miu Miu vključil v svojo jesensko kolekcijo, zmaguje ravna različica iz satenaste tkanine, ki je čez podplat opremljena z elastiko z logotipom, kar so posnemale tudi druge znamke, kot sta Mango ali Zara.

To je čevelj s precej damsko estetiko, vendar je industrija pred nekaj leti jasno pokazala, da so balerinke lahko tako nežne kot drzne. Med najbolj ikoničnimi modeli luksuznih blagovnih znamk Miu Miu izstopa s svojimi balerinkami s trakovi in usnjenimi trakovi, ki jih je predstavil leta 2016. Današnje izstopajoče so nekoliko drugačne, v črnem usnju s kovinskimi detajli.

Balerinke s kovinskimi detajli in zakovicami so logična posledica gotskega trenda, ki je to sezono zavzel modno pisto. Vzemimo na primer Rodarte in njegove temne neveste s črnimi oblekami iz tila in tančicami, Sandy Liang ali celo Adeam. V tem slogu je druga možnost dodajanje zrcalnih detajlov, kot to počneta Zara ali Alaïa. Koničast zaključek in usnjeni trak z zaponkami so druge značilnosti teh balerink, ki jih v svoje predloge vključujejo vse blagovne znamke.

Zara, cena: 49, 95 evrov

Zara, cena: 45, 95 evrov

Ganni, cena: 295 evrov

Scarosso, cena: 462 evrov

Alexander McQueen, cena: 690 evrov

KHAITE, cena: 920 evrov

Alaïa, cena: 850 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 64-letna Sharon Stone neprepoznavna na fotografiji, ki je razvnela Instagram

Priporočamo tudi: Princesa Kate na svojem prvem obisku kot polkovnica irske garde oblečena v vojaško obleko

Najbolj brano