Princesa Kate na svojem prvem obisku kot polkovnica irske garde oblečena v vojaško obleko

Princesa, kot je še nismo videli.

Princesa Kate na svojem prvem obisku kot polkovnica irske garde oblečena v vojaško obleko - Foto: Profimedia

Princesa Kate je včeraj prvič obiskala 1. bataljon irske garde, odkar je po smrti kraljice Elizabete II. postala njihova častna polkovnica.

Valižanska princesa se je za obisk oblekla v maskirna oblačila, saj je nosila športni plašč, olivno zelene hlače, temno rjave škornje z vezalkami in vojaško zeleno pleteno kapo.

Na vadišču Salisbury Plain se je srečala z gardisti čet številka ena in številka dve, da bi slišala o njihovi nedavni napotitvi na naloge pomoči varnostnim silam v vzhodni Afriki, kjer so pomagali usposabljati čuvaje parkov, ki se lahko srečajo z nezakonitim divjanjem.

Kate se je srečala tudi s pripadniki čete številka tri, da bi izvedela več o zdravstvenem usposabljanju in vajah za primer nesreče. Na vaji so princeso družino seznanili s tem, kako se gardisti srečujejo z eksplozivnimi ubojnimi sredstvi, in sicer po enakem usposabljanju za razminiranje, kot ga irska garda trenutno izvaja za ukrajinske oborožene sile. Dejavno je sodelovala pri usposabljanju vaj za primer nesreče na bojišču, ki so simulirale izkušnjo nudenja pomoči ranjenemu vojaku.

Obisk se je končal s prikazom oborožitvenih sistemov gardistov.

Na računu na Twitterju so ob deljenju fotografij z udeležbe zapisali: "Zasneženo jutro z @irish_guards na Salisbury Plain! Delo irske garde je tako obsežno kot zgledno, od usposabljanja čuvajev parkov za boj proti plenilcem v vzhodni Afriki do usposabljanja ukrajinskih oboroženih sil za razminiranje."

Kate je Irsko gardo nazadnje obiskala marca 2022, ko se je s princem Williamom udeležila parade 1. bataljona ob dnevu svetega Patrika.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To je edini pravi zajtrk, s katerim bi morali začeti svoj dan: Ta starodavna osnovna hrana je polna vlaknin, ki so odlična za hujšanje

Priporočamo tudi: 4 astrološka znamenja, ki bodo v marcu navdse uživala v ljubezni: Škorpijon si dovoli pokazati svojo romantično plat, eno znamenje pa lahko pričakuje resno razmerje

Najbolj brano