To jesen in zimo se na škornjih vrača peta, ki smo jo oboževali pred 20 leti

Škornji s polno peto se vračajo!

To jesen in zimo se na škornjih vrača peta, ki smo jo oboževali pred 20 leti - Foto: Profimedia

V zadnjih nekaj letih je Y2K-manija na radarje vrnila številne radostne in nostalgične (včasih pa tudi povsem vprašljive) trende. In če je pretekli mesec mode kakršen koli pokazatelj, zgodnja 2000-ta še ne bodo kmalu izgubila svojega vpliva. Najnovejši stil iz tega obdobja na sceni? Pogosto sporen trend škornjev s polno peto. V zadnjem desetletju med modnimi poznavalci ni bila posebej priljubljena, vendar se zdi, da se je v tem trenutku trend obrnil.

Stella McCartney jesen in zima 2022/23

Ko govorimo o čevljih s polno peto na splošno, velja omeniti, da so poleti 2021 sandali s polno peto ponovno našli pot v opazne kolekcije. Zato ponovni vzpon čevljev s polno peto ni tako zelo presenetljiv. Bilo je le vprašanje časa, kdaj bo trg sledil in se bo trend prenesel na škornje.

Givenchy jesen in zima 2022/23

Izrazita silhueta se je prvič pojavila na modnih brveh za jesen/zimo 2022, ko so blagovne znamke, kot so Givenchy, Prada, Tom Ford in druge, po modnih stezah poslale vrsto sandalov s polno peto, gležnjarjev, natikačev in, kar je najpomembneje, škornjev. Tudi na newyorškem tednu mode v prejšnji sezoni so bili precej odmevni sandali Puppets and Puppets cheese wedge sandals, ki so napovedovali skorajšnjo vrnitev zložene oblike.

Bottega Veneta pomlad in poletje 2023

Detajli polne oblike so se nato obdržali na modnih brveh za pomlad/poletje 2023, na primer pri znamki Bottega Veneta, kjer je kreativni direktor Matthew Blazy ponudil vrsto škornjev s polno peto - vključno s kovinskim parom iz tkanega usnja. Sodobna znamka obutve Stuart Weitzman prav tako raziskuje nove poglede na ta slog.

Zdaj, ko ste čevelj dodali na svoj seznam želja, je čas, da ga dodate še v svojo virtualno nakupovalno košarico.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Kako lepa obleka": Poročna obleka vnukinje ameriškega predsednika, o kateri govori ves svet

Priporočamo tudi: S to kratkotrajno dieto se znebite odvečnih kilogramov in uravnajte raven sladkorja: Riževa dieta je stroga, a zato toliko bolj učinkovita

Najbolj brano