Poživite svojo garderobo s tem največjim trendom letošnje jeseni

Moda ostaja v nenehnem nihanju nihala in 'bikercore' vidimo kot nekakšno nasprotje superpoliranemu pristopu k oblačenju, ki smo ga spoznali v dobi Instagrama.

Poživite svojo garderobo s tem največjim trendom letošnje jeseni - Foto: Profimedia

Za jesen je v ospredju nova estetika: Seznanite se z modnim "biker" trendom iz leta 2022. Ta slog, ki ga sestavljajo obtolčeni usnjeni izdelki in uporniška, trda dekliška drža, združuje moč z ženstvenostjo. To je Rihanna v reviji Vogue, noseča in gola, razen rokavic z motoristični motivi in rumene dirkaške jakne.  Pozabite na Sons of Anarchy; letošnje leto pozdravlja hčerke novo ustanovljenega motociklističnega kluba - in te so zagnane in pripravljene na vožnjo.

Balmain jesen in zima 2022

Ko večina ljudi pomisli na slog, ki ga navdihujejo motoristi, jim najprej na misel pridejo osnovne stvari: motoristične jakne, izpostavljene debele zadrge, grafične majice in ogromno usnja! Vse te značilne sartorialne kode bodo prevladovale v prihajajoči sezoni - poglejte si modne revije Chloé, Prada in Alexander McQueen za jesen/zimo 2022, na katerih je bilo močno prisotno obrabljeno usnje, škatlaste moto jakne in strojna oprema brez sijaja.

Alexander McQueen jesen in zima 2022

Tu nastopi sodobna prenova: čeprav še vedno vidimo te tradicionalne elemente, trend 'bikercore' v letu 2022 uvaja tudi posodobljen ženstveni preobrat klasičnega sloga z videzom iz džinsa, usnjenimi jaknami v kombinaciji z lahkotnimi krili in dodatki, ki jih odobrava ta estetika. Napotuje vas, da razmislite o dolgih usnjenih rokavicah, navdihnjenih z grungeom, in trdo-mehkem slogu jaken z dirkalnimi črtami, združenih z razgibanimi oblekami na Diorjevi reviji za jesen/zimo 2022. Balmainova kolekcija iz iste sezone je bila podobno dihotomna, saj je predstavila strukturirane korzete, ki spominjajo na telesne oklepe, in mini krila, ki segajo do stegen in so podrobno prešita s prešivanjem za motokros. 

Prada jesen in zima 2022

Vendar se odtenki letošnjega sloga moto ne ustavijo pri tem. Današnja ponovitev motoristične mode vključuje tudi nostalgični element Y2K,  kar potrjuje, da se vroča doba še vedno drži v ciklu trendov. Oglejte si Louis Vuittonovo Cruise 2023 kolekcijo, kjer je Nicolas Ghesquière zasejal seme za vrnitev pasov z vponkami - pomislite bolj na Gwen Stefani okoli leta 2000, manj na najstnika iz predmestja. Tudi kolekcija Acne Studios za jesen in zimo 2022 se je dotaknila zgodnjih let 2000, čeprav z rahlim distopičnim pridihom; nekoč bleščeč srebrni nakit, blatne usnjene tkanine in raztrgan patchwork džins.

Louis Vuitton Cruise 2023

Med vsemi predstavitvami jeseni/zime 2022, ki so spominjale na moto, pa je bila najbolj Y2K-ovska kolekcija Diesel. Obrezane moto jakne, raztrgan džins in izjemno nizka krila s pasovi - lahko si predstavljamo Paris Hilton, ki je oblečena v karkoli iz te kolekcije, medtem ko po avtocesti drvi na vročem rožnatem Harleyju. Seveda je prisoten dejavnik nostalgije. Toliko je referenc iz arhivov in skozi prizmo popkulture; zaradi tega je bila kolekcija pristna, pristnost pa ima velik odmev.

Acne Studios jesen in zima 2022

Moda ostaja v nenehnem nihanju nihala in 'bikercore' vidimo kot nekakšno nasprotje superpoliranemu pristopu k oblačenju, ki smo ga spoznali v dobi Instagrama. In če pomislimo na življenjski slog bikerja, je v njem prostor za zabavo in brezskrbnost - še vedno je kul, a brez napora. Če ste si od nekdaj želeli pridružiti motoristični ekipi, je leto 2022 vaše leto.

Diesel jesen in zima 2022

Kako se trend kaže na Instagramu?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by María Bernad (@maria_bernad)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Alia Al-sadek (@mariaalia)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LaQuan Smith- Designer (@laquan_smith)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stephanie Arant (@shhtephs)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA ROSALÍA (@rosalia.vt)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Julliette Lefévre (@lefevrediary)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez in Ben Affleck sta se na medene tedne vrnila v Italijo: Obiskala sta tudi dom Georgea in Amal Clooney ob jezeru Como

Priporočamo tudi: "Kim Kardashian je metala denar naokoli, jaz pa sem bil tam, da ga vzamem!" Zvezdničin ropar je na prostosti, zdaj pa ima nova razkritja

Najbolj brano