Pozabite na suknjiče, to pomlad jih bo zamenjal ta kos

K temu so prispevali Bottega Veneta, Kate Moss in Ben Affleck.

Pozabite na suknjiče, to pomlad jih bo zamenjal ta kos - Foto: Profimedia

Da, flanelasta lumberjack srajca se vrača v modo. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bila ikona grunge garderobe, ki jo je nosil Johnny Depp, v letu 2010 pa je ta kos doživel preporod, ki ga je spodbudil trend Indie Sleaze, spretna mešanica grungea 90. let, bogatost 80. let in nekoliko pretencioznega pogleda na retro videz.

Bottega Veneta pomlad in poletje 2023

Bottega Veneta pomlad in poletje 2023

Lumberjack srajca, ključni kos leta 2023

Zaradi velike vrnitve trendov iz 90. in 2000. let ni presenetljivo, da so nekateri kosi garderobe subtilno vključeni v našo garderobo za leto 2023. Naj omenimo mikrokrilo, ki ga je pregledala predvsem Miu Miu, kavbojske škornje, slip obleko ali celo srajco lumberjack, ki jo je posodobilo več hiš in oblikovalcev, med njimi Matthieu Blazy, ki je za kolekcijo Bottega Veneta za pomlad-poletje 2023 ponovno uporabil model trompe-l'oeil v usnjeni izvedbi.

Martine Rose

Maison Margiela

Egonlab.

K srajci lumberjack so se to sezono vrnili tudi na modnih brveh revij Martine Rose in Egonlab. Medtem ko jo je londonski oblikovalec spremenil v prevelik suknjič, so silhuete mlade francoske znamke dobile grunge pridih. Pri Maison Margieli je John Galliano več svojih videzov sublimiral s karirastimi potiski, s čimer se je poklonil Vivienne Westwood, ikoni punka, ki nas je zapustila 29. decembra 2022.

STELLA MCCARTNEY, cena: 477 evrov

ISABEL MARANT, cena: 114 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Letizia Ortiz čudovita v nežno roza srajčni obleki, o kateri že sanjamo za to pomlad

Priporočamo tudi:Meghan Markle predstavila enega od glavnih trendov za leto 2023: Za večerni izhod je izbrala videz z oprijetimi hlačami, ki ga boste želeli posnemati

Najbolj brano