Nekaj za moške: pozabite na superge, odslej nosite balerinke

Bodo moški končno vzljubili balerinke, če jih vidijo na svojih stopalih?

Nekaj za moške: pozabite na superge, odslej nosite balerinke - Foto: Profimedia

Čevlji, opredeljeni po spolu? Nič več. Osvežujoče je, da današnje blagovne znamke obutve vedno bolj grajajo norme glede spola s širjenjem njihove ponudbe. Gibanje je osredotočeno predvsem na pete, zahvaljujoč znamkam, kot so Syro, Roker in Rick Owens. Toda zdaj je nov slog brez spola pridobil zagon – in to je tisti, zaradi katerega bi morali vsi razmisliti, da bi odložili superge. Govorimo o balerinkah.

Bode

Bode

Ne spreglejte:

Medtem ko so klasične balerinke za ženske prisotne že od štiridesetih let prejšnjega stoletja, ko jih je Repetto pripeljal v mainstream, je ideja, da bi jih moški nosili, še vedno nekoliko nov predlog (čeprav jih baletni plesalci nosijo že leta). Pred nekaj sezonami je trend dobil zagon. Spomladanske modne revije znamk, kot so Bode, Jil Sander in Dries Van Notem, so zanj predstavile elegantne balerinke. V kombinaciji z elegantno obleko so diskretni natikači minimalistični, a veliko bolj zanimivi kot standardni nizki čevlji.

Dries Van Noten

Dries Van Noten

Jil Sander

Jil Sander

Trenutno Maison Margiela prodaja črne balerinke Tabi, detajl z razcepljenimi prsti pa je zanimiv dodatek k sicer preprostemu čevlju. Nagubane usnjene balerinke s kvadratnim zaključkom znamke Hereu so prav tako izjemno elegantne, zlasti v olivno zeleni barvi.

Še nasvet za nošenje, če vas zanima, moški. Podobno kot vaše priljubljene superge ali elegantnejši gležnjarji se balerinke podajo vsemu. Že želite preizkusiti videz, jih obujte s kavbojkami, sproščenimi ali elegantnimi hlačami.

Comme Des Garçons Comme Des Garçons, cena: 391 evrov

Maison Margiela, cena: 650 evrov

Hereu, cena: 295 evrov

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako to jesen nositi pletene jope kot prave Francozinje

Priporočamo tudi: Ta oblika manikire iz 90-ih je ta hip najbolj priljubljena

Najbolj brano