Pismo urednice v novembrski reviji: O ustvarjalnosti umetnika, kreativca

Urednica revije Elle, Barbara Sekirnik, v uvodniku tokrat spregovori o umetniški ustvarjalnosti, ki se mnogim zdi povsem samoumevna, neizčrpna, pa na žalost ni ...

Moda, 14. 10. 2016
Pismo urednice v novembrski reviji: O ustvarjalnosti umetnika, kreativca - Foto: Dunja Mantel

Zadnjič, ko sem brala objavo na Instagramu britanske urednice Elle, sem se od srca nasmejala. Pod fotografijo temnega ekrana, na katerem sta bila vidna samo gumba cancel in guest, je zapisala takole nekako: »Pogled. Tisoč besed mora biti napisanih danes. Toda možgani so v temi. Prazni. To je razlog, zakaj ne bom dobila Pulitzerjeve nagrade za literaturo (no, vsaj eden od razlogov). Pošljite pomoč.«

Pod njeno objavo se je, seveda, zvrstila vrsta hudomušnih komentarjev, jaz pa sem se z njeno izjavo povsem poistovetila. Namreč, velikokrat se mi zgodi, da v paniki in pod pritiskom oddajnega roka tipkam stavke in jih nezadovoljna brišem pa spet začenjam in nato ponavljam vajo, dokler mi um popolnoma ne ugasne. V takih primerih je najbolje, kot pravi mojster počasnejšega življenja in boter slow movementa, tudi sam novinar in veliki motivator, Carl Honoré, narediti odmor, meditirati, se odpraviti na sprehod, zadihati, narediti pač nekaj, kar nas upočasni in odvrne od zaskrbljenosti in pritiska. Aha, vdih, izdih ... ah, ne, grem raje na kavo, pa čeprav se mi zdi, da se bo porušil svet, če prav ta trenutek ne naredim zadnje pike. Torej, kje sem ostala?

Ustvarjalnost umetnika, kreativca se ljudem zdi povsem samoumevna, neizčrpna, pa na žalost ni, sploh če se mora vsakodnevno boriti za svoj obstanek in preživetje. Na uredništvu zato toliko bolj cenimo nadarjene ljudi, ki nas leto za letom navdihujejo in presenečajo s svojimi deli.

Tudi tokrat bomo na podelitvi Elle Style Awards izpostavili tiste, ki so nas v letu 2016 navdušili, in jim namenili posebno pozornost. In nominiranci so? Preletite revijo!

Barbara Sekirnik

Na prodajnih policah je že nova, novembrska številka Elle. Zagotovite si svoj izvod TUKAJ!

Elle november 2016

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri