Zoran, dobrodelni hommage Zoranu Garevskemu

Modni oblikovalec Zoran Garevski je pred letom in pol izvedel, da ima raka. Kljub hudi bolezni je zbral moči in se na ravnokar zaključenem Fashion Weeku predstavil s kolekcijo Ujetost.

Zoran, dobrodelni hommage Zoranu Garevskemu - Foto: Primož Predalič

Zoran Garevski je s svojim delom oblikovalca, kostumografa in stilista v zadnjih sedemnajstih letih močno zaznamoval vsa področja modnega dogajanja pri nas.

Za Zoranov rojstni dan so njegovi prijatelji oblikovalci ustvarili unikatne kreacije, inspirirane s subtilnostjo Zoranovega pristopa k delu. Vsi k projektu povabljeni  se bodo predstavili na reviji, ki bo v torek, 29. aprila, ob 20.00 v Stari mestni elektrarni, sledila pa ji bo dobrodelna dražba oziroma nekakšna prodaja predstavljenih kosov. Izkupiček dražbe si Zoran želi nameniti Hiši hospica, kjer trenutno biva.

"Upam, da lahko na tak način čas, ki se prehitro izteka, skupaj še enkrat osmislimo z oblikovalsko odličnostjo in pečatom dobrega. Tako, kot je Zoran sam," je ob tej priložnosti povedala njegova dolgoletna sodelavka in prijateljica Nataša Peršuh.

Poleg Peršuhove bodo svoje kreacije za Zorana predstavili naslednji oblikovalci oblačil in dodatkov, pravzaprav velika večina vidnejših ustvarjalcev slovenskega modnega področja starejše in mlajše generacije: Dajana Ljubičić, Peter Movrin, Sanija Reja, Katja Magister, Nena Florjančić, Anđela Lukanović, Nina Tomažin, Ana Jelinič, Petja Zorec, Špela Hvale, Barbara Vrbančič, Barbara Krmelj, Matic Veler, Maja Leskovšek, Sofija Urumović, Sara Valenci, Elena Fajt, Almira Sadar, Vesna Mirtelj, Barbara Podlogar, JSP - Jelena in Svetlana Proković, Urša in Tomaž Draž, Urša Drofenik, Anja Mlakar, Maja Mehle, Marta Kosturska, Petra Grmek, Gia Gruden, Romi Bukovec, Goga Štiftar, Olgafacesrok - Olga Košica in Rok Marinšek ter Marjeta Grošelj.

Dogodek je odprt za javnost, saj organizatorji želijo, da bi se ljudje odzvali v čim večjem številu in da bi skupaj lahko prispevali čim več k trenutnemu in bodočemu delovanju Hiše hospica.

Na dobrodelni dražbi lahko sodeluje vsakdo. Vsakdo pa lahko, tudi če ne sodeluje na dražbi, postane donator in prispeva po svojih zmožnostih preko sporočila SMS s ključno besedo HOSPIC5 na številko 1919 (prispevali boste 5 EUR) ali nakaže poljuben znesek na IBAN SI56 0700 0000 2061 243 (GB d.d., Kranj).

Najbolj brano