V 74. letu starosti nas je zapustila največja modna ikona André Leon Talley.

Osebnost, večja kot življenje, enciklopedija mode in življenja, inspiracija vsem modnim nadobudnežem.

André v ogrinjalu Tom Ford, Pariz

V 74. letu starosti nas je zapustila največja modna ikona André Leon Talley. - Foto: instagram @eclairmagazine

Za vse tiste, ki ste listali ameriški Vogue, Andy Warhols Interview magazine in si ogledali kakšno modno dokumentarno oddajo, kot je The September Issue, ste najverjetneje zasledili razkošnega, ogromnega gospoda, varuha mode, ki je pisal najbolj čudovite modne članke in stiliral dih jemajoče modne fotografije.

André Leon Talley je bil ameriški modni novinar, stilist in nekdanji kreativni direktor in ameriški urednik revije Vogue. Sodeloval je tudi kot stilist prejšnjega predsednika Združenih držav Amerike Baracka Obame in prve dame Michelle. 

André v mladih letih.

Svojo kariero je začel pri glavni svetovalki za Metropolitanski muzej umetnosti v New Yorku Diani Vreeland. Ta je bila tako navdušena nad njegovim znanjem in delom, da mu je omogočila delo za magazin Interview Andyja Warhola. Preden je začel delati za Vogue z Anno Wintour, je delal tudi za Womens wear daily, W magazine, The New York Times. André je bil tudi odgovoren za to, da je spodbudil vrhunske modne oblikovalce, da imajo v svojih modnih revijah več afroameriških manekenk.

André z modnro urednico Diano Vreeland.

André je imel tudi vrhunski osebni modni stil. Skorajda vedno smo ga lahko videli oblečenega v čudovitih srajcah Charvet, po meri narejenih suknjičih in spektakularnih ogrinjalih. Ena najbolj ikoničnih ogrinjal, ki jih je imel narejena po meri, so bila Valentino v odtenku modre, Tom Ford z orientalskimi motivi in rdeče haute couture ogrinjalo, ki ga je oblikoval Karl Lagerfeld.

André v ogrinjalu Valentino na Metropolitanski Gali v New Yorku, 2011 Savage Beauty.


Andréa si bomo zapomnili kot eno največjih modnih ikon, ki je prinesel strast in ljubezen do mode, katero smo vsrkavali kot spužve.

Pripravil: David Kobe

Fotografije: Instagram/Pinterest

Preberite še: Mojca Mavec nam je pokazala najbolj prikupno fotografijo vseh časov

Priporočamo tudi: Tudi Sarah Jessica Parker je kombinirala ta dva kosa, ki ne sodita skupaj

Najbolj brano