Vrača se modni natečaj STYLO

Priložnost za vse neuveljavljene modne oblikovalce. 

Vrača se modni natečaj STYLO - Foto: Stylo

Center mladih Koper že četrto leto organizira natečaj STYLO. K sodelovanju so vabljeni vsi mladi in še neuveljavljeni modni oblikovalci.  

Kako se prijavite?

Sodelovanje na natečaju je preprosto: prijava mora vsebovati kratko besedilo, predstavitev kolekcije, mood board z izhodiščem, konceptom, materiali in barvami, kot tudi skice celotne kolekcije, ter kreacije, v kolikor so že izdelane (5 do 8 modelov). Prispele prijave bodo šle skozi roke ocenjevalne komisije.

Prijava za sodelovanje naj vsebuje:
- vaše osebne podatke (kontaktni podatki, uradni naziv oblikovalca ali znamke);
- kratek CV in pregled dosedanjega dela - najpomembnejši projekti (v slikovni obliki);
- kreativno rešitev/mood board za natečaj na temo »Nazaj v prihodnost«: inspiracijo, raziskovanje;
- predstavitveno besedilo kolekcije v digitalni obliki v .doc, .odt ali .pdf formatu; v kolikor se prijavljate s kolekcijo, ki je nastala pod mentorstvom, pripišite mentorja in ustanovo.
- skice kolekcije.

Prijava je mogoča od 20. maja do 20. julija. 

Več informacij o prijavi najdete TUKAJ.

Potek natečaja

Najboljše kolekcije, ki se bodo uvrstile v sam vrh ocenjevanja, bodo imele priložnost predstavitve na osrednjem modnem dogodku, 9. oktobra 2019, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo ob tej priložnosti najboljšemu oz. najboljši podelila tudi nagrado.

Nagrada

V letošnji izvedbi že tradicionalne modne revije mladih neuveljavljenih modnih oblikovalcev bo zmagovalec prejel kar 1.500,00 evrov denarne nagrade in predstavitev v reviji Elle.

Žirija

Strokovno žirijo bodo sestavljali strokovnjaki iz področja modnega oblikovanja in sponzorji oz. partnerji projekta. Člani žirije:
- Lorella Flego, novinarka
- Petra Windschnurer, urednica revije Elle
- Matea Benedetti, modna oblikovalka

Najbolj brano