Si upate nositi drzne čevlje, ki bodo glavni trend prihajajočega leta?

Čevlji s platformo bodo v novem letu najvišji do sedaj.

Si upate nositi drzne čevlje, ki bodo glavni trend prihajajočega leta? - Foto: Profimedia

Po nareku modnih znamk, bodo čevlji s platformo eden izmed vodilnih trendov v prihajajočem letu. Poletno-pomladna modna sezona 2022 bo postregla s posodobljeno različico priljubljene obutve, kjer nadpovprečno visoka plaftoma ne bo edini drzen dodatek na čevlju - okrasili jih bomo z unikatnim blagom, trakovi in barvami.

Preberite tudi: Modni svet se je odločil - to so glavni trendi pomladno-poletne sezone 2022

Priljubljen trend čevljev z visokim podplatom modna dekleta navdušuje predvsem v zadnji polovici desetletja, njihova zgodovina pa sega v 15. stoletje, kjer so bolj kot estetskim namenom služili dodajanju višine. Vrh modne priljubljenosti so drzni čevlji dosegli v 70. letih. Nosile so jih predvsem najstnice in mlade ženske, v času disco obdobja pa tudi moški, gospe in svetovni zvezdniki - med njimi je po čevljih s plaftormo slovel David Bowie. V devetdesetih je trend platform prebudila britanska oblikovalka Vivienne Westwood, med glavne trende pa so se zares vrnili v zadnjem desetletju. Modni trendi se v zadnjem času radi vračajo v čas 70. let, ta unikatna obutev pa je v tem času spremljala uporniško družbo.

Sportmax, kolekcija pomlad in poletje 2022

Platforma bo v modnem ospredju predvsem pri popestritvi običajno nizkih čevljev. Navadne sandale, superge in mokasine bomo zamenjali s takšnimi, ki naši višini dodajo dodatnih 3 do 10 centimetrov. Pozabili pa ne bomo niti na pete. Poleg tega, da plaftorma čevljem s peto doda trendovski element pripomore tudi k njihovem udobju.

Acne Studios, kolekcija pomlad in poletje 2022

Svetovne modne znamke so v kolekcijah za pomlad in poletje 2022 predstavile svoje različice prihajajočega trenda. V vsakdanji različici sta jih predstavila Acne Studios in Simone Rocha. V kombinaciji s krilom ali navadnimi kavbojkami je takšna obutev primeren dodatek modne drznosti. Moschino, Sportmax in Balenciaga so platforme predstavila tudi v večerni različici. Celoten videz v kombinaciji z enobarvnimi in enostavnejšimi kosi te drzne čevlje postavijo v središče pozornosti.

Moschino, kolekcija pomlad in poletje 2022

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Dua Lipa je dolge lase zamenjala za to trendovsko pričesko

Priporočamo tudi: Pozabite na visoke črne škornje in to zimo raje izberite to drzno barvo

Najbolj brano