Saint Laurent brez Yvesa, a še vedno YSL

Modna hiša Yves Saint Laurent se bo odslej imenovala Saint Laurent Paris.

O ljubezni med Yvesom Saint Laurentom in Pierreom Bergeom je leta 2010 nastal dokumentarni film L'amour fou (Nora ljubezen).

Tako je odločil novi kreativni direktor Hedi Slimane, ki želi "hišo Saint Laurent popeljati v novo sodobnost". Odslej bo uradno ime hiše Saint Laurent Paris, obdržali pa bodo ikonični logotip YSL.

Pravzaprav večina velikih modnih hiš za ime svoje znamke uporablja zgolj priimke: recimo Versace, Gucci, Chanel, Prada ...

Slimane, nekdanji direktor znamke Dior Homme, bo svojo prvo kolekcijo ženske mode za YSL predstavil letos septembra na pariškem tednu mode.

50 let "nore ljubezni"
Pierre Bergé
, ki je bil pol stoletja ljubimec in poslovni partner zdaj pokojnega Saint Laurenta, odločitve o novem imenu znamke še ni komentiral.

Francoski režiser Jalil Lespert pa ravnokar pripravlja igrani film, ki bo na platno prenesel zgodbo o 50-letni romantično-poslovni navezi med Saint Laurentom in Bergéjem.

Spoznala sta se leta 1958, ko je Saint Laurent delal za Dior. Štiri leta kasneje sta skupaj ustanovila hišo YSL, njuno partnerstvo je trajalo vse do Saint Laurentove smrti pred štirimi leti.

Nastajal naj bi še en igrani film o YSL-ju, a ta naj bi se osredotočil bolj na začetke slovite znamke v 60. letih. Režirati ga namerava Bertrand Bonello, ki pa za projekt za razliko od Lesperta še ni dobil Bergéjevega blagoslova.

Najbolj brano