Valižanska princesa Kate je s svojim videzom v sprevodu kraljičine krste počastila tako princeso Diano kot kraljico Elizabeto II

Na slovestnosti je valižanska princesa nosila dva kosa, ki sta pripadala pokojni kraljevi družini.

Valižanska princesa Kate je s svojim videzom v sprevodu kraljičine krste počastila tako princeso Diano kot kraljico Elizabeto II - Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II, ki je 8. septembra umrla v 96. letu starosti, je bila znana po svojih svetlih modnih izbirah. Princesa Kate pa se je včeraj poklonila pokojni kraljici Elizabeti II., ko je v Westminstrski dvorani pozdravila njeno krsto.

S princem Williamom sta se pridružila drugim članom kraljeve družine v sprevodu kraljičine krste, ki so jo iz Buckinghamske palače prenesli v Westminstrsko dvorano v Londonu. Tam bo ležala štiri dni, žalujoči pa jo bodo lahko obiskali in se ji poklonili. Po prenosu krste se je kraljeva družina udeležila slovesnega sprejema za pokojno kraljico v Westminstrski palači.

Ne spreglejte:

Na pogrebu je bila valižanska princesa videti elegantna v povsem črni žalni obleki: črni obleki, ustreznem klobuku z mrežasto tančico, nogavicah, petah s koničastim zaključkom in broško.

Za nakit je Kate izbrala dva pomembna kosa: uhane z diamanti in biseri, ki so nekoč pripadali princesi Diani, ter osupljivo broško z diamanti in biseri v obliki treh listov, ki je nekoč pripadala kraljici Elizabeti.

Broška je sestavljena iz treh biserov, ki se nahajajo v treh srebrnih listih. Kate je broško nosila le enkrat, in sicer na obisku v Belgiji leta 2017. Preden ji jo je podarila, jo je kraljica Elizabeta nosila na svoj 73. rojstni dan leta 1999 med obiskom Seula v Južni Koreji. Takrat si je monarhinja broško pripela na rumeno obleko z belimi pikami. Med drugimi dodatki so bile njene bele rokavice in večplastna biserna ogrlica.

Dianine uhane je pokojna kraljica večkrat nosila v javnosti, med drugim na uradnem obisku v Kanadi leta 1983. In tokrat se je tudi valižanska princesa odločila, da bo počastila moževo mater, kar pa ni storila prvič. Junija letos je na paradi Trooping the Colour v čast kraljici Elizabeti nosila njene uhane s safirji in diamanti.

Po kraljičini smrti prejšnji četrtek je Kate podedovala nekdanji naziv princese Diane, valižanska princesa, princ William pa je zdaj valižanski princ. Kraljevi vir je takrat za BAZAAR.com povedal, da namerava par "sčasoma poglobiti zaupanje in spoštovanje prebivalcev Walesa" in da bosta "k svoji vlogi pristopila na skromen in ponižen način, kot sta k svojemu delu pristopala že prej".

In čeprav princesa Kate "ceni zgodovino, povezano s to vlogo", želi "gledati tudi v prihodnost, ko si bo ustvarila svojo lastno pot".

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Meghan Markle se je v sprevodu ob krsti pokojne monarhinje na prav poseben način z obleko poklonila kraljici Elizabeti

Priporočamo tudi: 5 napak, ki se jim morate izogniti pri nošenju črnih kavbojk

Najbolj brano