5 napak, ki se jim morate izogniti pri nošenju črnih kavbojk

Dobro se podajo praktično k vsemu. Toda nekaj napačnih odločitev lahko ogrozi njihov ogromen estetski potencial.

5 napak, ki se jim morate izogniti pri nošenju črnih kavbojk - Foto: Profimedia

Kako nositi črne kavbojke: tukaj so napake, ki se jim je treba izogniti 

Črne kavbojke so po klasičnih modrih kavbojkah morda druge najbolj vsestranske hlače v garderobi. Njihove možnosti kombiniranja so tako rekoč neskončne, da ne omenjamo dejstva, da so rešilna bilka pri zaključevanju videza, ki vključuje eno ali več oblačil, katerih kompleksnost še posebej otežuje kombiniranje in ujemanje. Kljub temu se neredko zgodi, da pri nošenju črnih kavbojk naredite majhne napake, ki vam preprečijo, da bi v celoti izkoristili slogovni potencial teh hlač.

Ste neozdravljiv ljubitelj črnih kavbojk? Spodaj so opisane najpogostejše napake, ki se jim morate izogniti, ko se odločate za njihovo nošenje.

1. Mešanje preveč odtenkov

Res je, da je črna barva idealna podlaga za kombiniranje praktično vseh drugih barv, vendar morate biti pozorni na celoten učinek in se izogibati vnašanju prevelikih odtenkov v stajling. Na splošno je priporočljivo, da se omejite na dva, največ tri, pri čemer upoštevajte tudi obutev. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

2. Vedno kupite isti model

Razumljivo je, da ko končno najdete model kavbojk, ki najbolje poudari vašo silhueto, se vedno odločite zanj, morda celo več let. Vendar pa se lahko ta dolgotrajna zvestoba na dolgi rok izkaže za napako, saj vam onemogoča nošenje modnih modelov, ki bi vam morda prav tako dobro pristajali, hkrati pa bi v vašo garderobo vnesli zdravo svežino. Med najbolj trendovskimi kavbojkami ta hip so vrečaste kavbojke, kavbojke z visokim pasom ter modeli z ravnimi nogami in zvonastim spodnjim delom.  

3. Ne kombinirate jih s potiskanimi oblačili

Da bi se izognili napakam in zagotovili vedno brezhiben videz, je vsekakor treba izbrati popolnoma črno barvo. Če občasno ne bi vključili nekaterih potiskanih oblačil, na primer s cvetličnimi ali živalskimi motivi, bi omejili spekter možnosti, ki jih ponuja črna barva. Ne smemo pozabiti, da bo igranje z drznimi ali vzorčastimi oblačili vašemu slogu vdihnilo svež pridih.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

4. Neupoštevanje obutve

Morda se zdi nepomemben vidik, vendar je pri nošenju črnih kavbojk pomembno izbrati obutev, ki jih bo poudarila. Pri tem morate upoštevati silhueto, tj. ali gre za oprijete, ravne ali vrečaste modele, pri čemer upoštevajte predvsem dolžino hlačnic. Bele superge so običajno rešitev, če pa nosite kavbojke s škornji, mokasini ali ravnimi čevlji, postane vprašanje bolj zapleteno, zato je priporočljivo opraviti nekaj testiranj in preveriti estetsko združljivost hlač in obutve.

5. Ne nosite pasu

Kot pravi stari pregovor, se hudič skriva v podrobnostih, in če pri nošenju črnih kavbojk nimate pasu, obstaja nevarnost, da bo učinek obleke sploščen ali celo nepopoln, zlasti če so hlače z visokim pasom. Poudarjanje pasu s tem dodatkom lahko vaši postavi koristi bolj, kot si mislite, saj boste zaradi njega videti celo višji. Zabavajte se z različnimi debelinami, barvami, teksturami in okrasnimi motivi ter dopolnite svoj videz z elegantnim detajlom, ki naredi razliko. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ne moremo pozabiti te kombinacije odštekanih kavbojk in pulija Amaye - Maje Keuc

Priporočamo tudi: Vsakdanji stavki in fraze, ki posamezna astrološka znamenja najbolj razjezijo: Device ne prenesejo stavka, da se motijo, eno znamenje pa opazka, da laže, popolnoma iztiri

Najbolj brano