"Rekla sem jim, da jih bom odnesla sama": Meghan Markle ujeli med nerodnim pogovorom s kraljevimi pomočniki v Windsorju

Nedeljski videoposnetek iz Windsorja prikazuje vojvodinjo Susseško, kako skupaj s kraljevimi pomočniki zbira cvetlične poklone, oboževalci pa so opazili očitno bežno nesoglasje glede tega, kaj naj se zgodi s šopki.

"Rekla sem jim, da jih bom odnesla sama": Meghan Markle ujeli med nerodnim pogovorom s kraljevimi pomočniki v Windsorju - Foto: Profimedia

41-letna Meghan je bila v Windsorju deležna na splošno toplega odziva množice, ko se je v soboto popoldne vrnila v kraljevo življenje skupaj s princem Harryjem in se nepričakovano pojavila ob valižanskem princu in princesi. Ko je k njej pristopil pomočnik, ki je želel od nje prevzeti vse večje število cvetličnih poklonov, posnetek kaže, da je Meghan Markle sprva dejala, da jih bo sama postavila na vrata, nato pa je drugi pomočnik nekaj trenutkov pozneje ponovno vprašal, vojvodinja pa se je vljudno zahvalila za pomoč in na koncu predala cvetje.

Sprehod je pomenil očitno otoplitev odnosov med princema Williamom in Harryjem ter njunima ženama, saj sta se prvič po marcu 2020 pojavila v javnosti. Četverica, ki so jo nekoč imenovali "fab four", se je v soboto v Windsorskem gradu pojavila v črnem, da bi si ogledala morje cvetličnih poklonov pred vrati posestva Berkshire in poklepetala s tistimi, ki so se zbrali, da bi se poklonili pokojni kraljici.

Medtem ko so četverico pozdravili z aplavzom, ko so se skupaj sprehodili skozi vrata gradu Windsor in počastili zapuščino njenega veličanstva, so mimoidoči ugibali, da vojvodinja Susseška ni želela izročiti cvetja pomočniku, ki ji ga je izročil eden od dobrotnikov. Videti je bilo, da je mati dveh otrok sprejemala cvetje od kraljevih oboževalcev v množici, ki so si želeli, da bi njihove šopke dodali velikemu cvetličnemu poklonu pred vrati. Meghan je kraljevi pomočnici z gesto pokazala, da z veseljem nadaljuje z zbiranjem cvetja v roke, nato pa je k njej pristopil drugi član osebja, ki ji je očitno rekel, da ji morajo cvetje odvzeti.

Šele ko je k njej pristopil še en kraljevi pomočnik, je rože res predala naprej, s čimer je bila prelomljena njena navidezna obljuba, da bo rože do vrat odnesla sama. 

Kraljevi oboževalci so ugibali, da Meghan ni vedela, da so ji pomočniki želeli vzeti cvetje zaradi njene lastne varnosti. Nekateri so poudarili, da bi šopki lahko vsebovali nevarne snovi ali eksplozive, zato jih kraljevi kralji ne bi smeli nositi.

Med sprehodom je bilo videti, da je Meghan v množici božala dojenčke in celo ponudila objem nekaterim čakajočim žalujočim (na fotografiji) - vendar so nekateri kraljevi oboževalci v množici Meghan pozdravili s hladnimi izrazi.

Harry in Meghan, ki sta pred dvema letoma senzacionalno opustila službo na čelu družine in se odpravila na samostojno pot v Kalifornijo, nato pa sta proti podjetju vložila vrsto obtožb, sta se med ogledom poklonov držala za roke, Harry pa je v nekem trenutku Meghan nežno položil roko na hrbet. 

Videti je bilo, kako sta kazala na različne poklone in se o njih pogovarjala, medtem ko so jima člani množice mahali. Vir iz Kensingtonske palače je povedal, da je valižanski princ prej v soboto povabil zakonca Sussex, da se pridružita njemu in valižanski princesi.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Mračen trenutek": Štirje otroci kraljice Elizabete na procesiji hodili za njeno krsto

Priporočamo tudi: Princ Harry po kraljičini smrti predčasno zapustil Balmoral, kar "veliko pove" o kraljevem razkolu, pravi strokovnjak

Najbolj brano