Princ Harry po kraljičini smrti predčasno zapustil Balmoral, kar "veliko pove" o kraljevem razkolu, pravi strokovnjak

"Izgledal je popolnoma žalosten in uničen..." 

Princ Harry po kraljičini smrti predčasno zapustil Balmoral, kar "veliko pove" o kraljevem razkolu, pravi strokovnjak - Foto: Profimedia

Ljudje po vsem svetu so se pridružili kraljevi družini pri žalovanju ob smrti kraljice Elizabete II. Kraljevi družinski člani so obiskali 96-letnico malo pred tem, ko je v četrtek odjeknila novica, da je umrla.

Princ Harry, ki je bil že v Londonu na podelitvi nagrad WellChild, je bil med družinskimi člani, ki so hiteli h kraljici, ko se je njeno zdravje poslabšalo, vendar mu žal ni uspelo priti na grad Balmoral na Škotskem, kjer je kraljica bivala, preden je umrla.

Harry je na Škotsko potoval sam (čeprav je bila v tistem času v Londonu tudi njegova žena Meghan Markle) in je Balmoral naslednji dan zapustil predčasno, pred drugimi člani kraljeve družine. Tudi v tako težkem in čustvenem času so bila ugibanja o drami, ki se dogaja za zaprtimi vrati kraljeve družine, v ospredju - nekaj, kar po mnenju kraljeve strokovnjakinje Katie Nicholl ni presenetljivo, saj je Harryjev spor z drugimi člani kraljeve družine "postal zelo pomemben del pripovedi".

Kot je še opozorila Nichollova, pa je iz Harryjevih fotografij, ki so nastale med potovanjem v Balmoral in nazaj, jasno razvidno, da je zaradi izgube babice popolnoma izčrpan (na njuno vez naj ne bi vplivale njegove nenehne težave z očetom, kraljem Charlesom, in bratom, princem Williamom). 

"Mislim, da veliko pove dejstvo, da so Harryja videli, kako je sam zapuščal Balmoral in prihajal vanj. Ko je danes zjutraj zapuščal Aberdeen, je bil videti popolnoma žalosten in uničen," je Nicholl povedal za Entertainment Tonight. "Vemo, da je kljub težavam, ki jih je imel z bratom in očetom, ostal zelo blizu kraljici vse do njene smrti in bo zaradi izgube popolnoma uničen. Balmoral je zapustil ob 8.30, verjetno po zelo hitrem zajtrku danes zjutraj."

Čeprav "veliko pove" dejstvo, da je Harry tako hitro po kraljičini smrti zapustil Balmoral, Nicholl pravi, da obstaja veliko upanja, da bo morda to dogodek, ki bo Harryja navdihnil, da se bo z bratom spet spravil v dobre odnose.

"Mislim, da obstaja upanje, da bo to sprožilo nekakšno spravo med tema dvema bratoma, ki sta bila zadnjih 18 mesecev resnično brata v vojni," je dodala.

To upanje potrjujemo, v vsakem primeru pa smo v mislih z vsemi člani kraljeve družine, ki žalujejo ob izgubi kraljice. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Drama v ozadju" preprečila Meghan Markle, da bi s princem Harryjem odpotovala na Balmoral

Priporočamo tudi: Kate Middleton po kraljičini smrti dobila nov kraljevi naziv. Se bo spremenil tudi naziv Meghan Markle?

Najbolj brano