Nosila bi jih tudi Pika Nogavička :) !

Kako so videti nogavice narejena za mlade, drzne, urbane Robinzone? So zanimivih, tudi nenavadnih vzorcev, ki jim piko na i da živahna barvna paleta. To ni nič drugega kot Zulu Zion!

Promocijsko sporočilo, 6. 10. 2016
Nosila bi jih tudi Pika Nogavička :) ! - Foto: Mankica Kranjec

Za slovensko blagovno znamko Zulu Zion stojita Miha in Dijana Rolc. Linija nogavic, ki sta jo oblikovala, je zanimivih barvnih kombinacij in vzorcev, navdahnilo mnogo stvari. Od kulture afriških plemen do ulične umetnostji, hiphopa ter popularne kulture zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja.
V časih, ko tekstilne proizvodnje množično zapirajo vrata, sta mlada zakonca dosegla nemogoče: uspela sta z nogavicami. Dijana in Miha Rolc, komunikologinja in grafični oblikovalec, sta s svojo idejo za linijo živahnih nogavic prepričala najprej na portalu Kickstarter, nato pa sta z vedno novimi vzorci začela osvajati še svet.

Nogavice Zulu Zion so izdelane lokalno, iz kakovostne italijanske preje ter z minimalno vsebnostjo umetnih materialov, vzorce pa odlikuje tudi uporaba nestrupenih, koži prijaznih barv. Namenjene so ljudem, ki niso hitro zadovoljni s povprečjem, s svojim pozitivnim videzom pa bodo navdušile tudi ljubitelje popularne kulture 90-ih let prejšnjega stoletja.

Zgodbo Dijane in Mihe spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!. Oddajo bodo začeli predvajati na POP TV sredi oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Preberite več na Cosmopolitan.si

Najbolj brano