»Modni oskar« Johnnyju Deppu (da, čisto zares!)

Svet modnih oblikovalcev Amerike (CDFA) nagrado za stilsko ikono prvič podeljuje moškemu: igralcu Johnnyju Deppu so namenili poklon za njegov "osebni in eklektični smisel za slog".

Johnny, kakršnega smo vajeni: zaraščen, pošvedran, s preveč modnimi dodatki ... A očitno je CDFA zaslepil njegov lepi obraz? Foto: Profimedia

Med prejšnjimi dobitnicami te nagrade so Lady Gaga, Kate Moss, Iman, Sarah Jessica Parker in druge modno osveščene dame, zato je izbira 48-letnega Deppa , ki ne slovi ravno po premišljenih, ampak bolj po pošvedranih opravah, mnoge precej presenetila.

Sicer precej pričakovane nominacije za nagrade CDFA-ja, ki mu predseduje Diane von Furstenberg, so razglasili v četrtek. Za oblikovanje ženskih oblačil, na primer, se bodo za priznanje "spopadli" dvojčici Olsen z njuno luksuzno in pri zvezdnicah priljubljeno znamko The Row, Marc Jacobs in ustvarjalca znamke Proenza Schouler, Jack McCollough in Lazaro Hernandez.

Slednja sta nominirana tudi v kategoriji za oblikovanje modnih dodatkov, kjer bosta njuna konkurenca Alexander Wang in Reed Krakoff.

Tommy Hilfiger bo dobil nagrado za življenjsko delo, Rei Kawakubo (ustanoviteljica znamke Comme des Garçons) pa za vpliv v mednarodnem modnem prostoru. Medijsko nagrado si bosta prvič razdelila modna blogerja, in sicer Garance Doré in Scott Schuman (The Sartorialist), ki sta par tudi v zasebnem življenju.

"Modne oskarje" bodo podelili 4. junija v newyorškem Lincoln Centru, in to že 50. po vrsti. Celoten seznam nominirancev najdete tukaj.

Najbolj brano