Modne in lepotne skrivnosti princese Diane, ki jih niste nikoli opazili

Minili sta že več kot dve desetletji, odkar je preminila princesa ljudskih src, vendar njen spomin živi naprej, še posebej, ko je govora o modnih in lepotnih trendih, ki jih je iz prestola ponesla na ulice.

Modne in lepotne skrivnosti princese Diane, ki jih niste nikoli opazili - Foto: Profimedia

Modro črtalo za oči

Diana je pravilo o modrem črtalu kršila v velikem slogu. Pogosto smo jo videli s svetlo-modrim črtalom pod linijo očesa, vendar samo mlajših letih. Ko je postajala starejša, se je držala bolj tradicionalnih barv, kot sta črna in rjava.

Nikoli ni nosila visokih petk

Kot je znano najbolj vnetim oboževalcem, je Diana s svojimi 178 centimetri bila visoka natanko toliko kot njen mož, princ Charles, zaradi česar je le redko nosila visoke petke.

Namesto vrtoglavih petk je nosila čevlje z mini peto ali sploh ne. Da bi na fotografijah izgledala manjša, se je pogosto usedla ali nagnila nazaj, kar je ustvarilo iluzijo, da sta s Charlesom enake višine.

Tiaro oz. kronico je vpletla v lase

Namesto da bi kraljevsko tiaro samo nadela na glavo, je bila Diana znana po tem, da jo je ovila v blago, ki se je ujemalo z njeno barvo las. 

Nosila je obesek z njeno začetnico

Diano so s tem obeskom na ogrlici prvič opazili leta 1880, pred poroko s Charlesom. Kasneje so ogrlico zamenjali diamanti, pa vendar jo je ob redkih priložnostih še nosila. 

Torbice je uporabljala zato, da zakrije dekolte

Danes članice kraljeve družine, kot na primer Kate Middleton, torbice uporabljajo za to, da se jim ni potrebno rokovati z ljudmi, ki jih ne poznajo. Po kraljevem protokolu se je namreč prepovedano rokovati s člani kraljeve družine, razen če ti roko ponudijo prvi.

Diana je torbico uporabila v drugačen namen: da zakrije dekolte pred radovednimi paparaci.

Po ločitvi je redko nosila Chanel

Diana je bila pred ločitvijo velika oboževalka modne hiše. Po tem, ko je v javnost prišla novica o Charlesovi aferi s Camillo, Diane skoraj nikoli več nismo videli v Chanelu. Po mnenju mnogih so jo prekrižane začetnice v logotipu preveč spominjale na začetnice Charlesa in Camille.

Vir: stylecaster.com

Fotografije: Profimedia.si

Preberite še: Lepotni trik: Tako bo vaša polt popolna brez nanosa pudra

Priporočamo tudi: 5 šmink, na katere prisegamo na spletnem uredništvu Elle

Najbolj brano