Michelle Obama, (prva) dama v rdečem

Ameriška prva dama Michelle Obama je tudi na plesu ob drugi predsedniški prisegi njenega moža Baracka Obame zablestela. Tako kot na prvem inavguracijskem balu je izbrala obleko s podpisom Jasona Wuja.

Michelle Obama, (prva) dama v rdečem - Foto: Profimedia

Živordeča toaleta brez rokavov je razkrivala njeno športno izklesano postavo.

Wu, mladi tajvansko-kanadski oblikovalec, ki živi in ustvarja v New Yorku, velja za modnega ljubljenca Obamove, v zadnjih štirih letih, v katerih je kot ameriška prva dama ves čas pod drobnogledom (modne) javnosti, je pogosto nosila njegove kreacije.

Posebej za Michelle izdelan nakit je oblikovala Kimberly McDonald, čevlji z nizko peto pa so prišli iz čevljarskih delavnic znamke Jimmy Choo.

Na uradni prisegi sami in na sprejemu po njej je "FLOTUS" (kratica za "First Lady of the United States") ostala zvesta ameriški modni ustvarjalnosti: za prvo priložnost je izbrala modro obleko in jopico Reed Krakoff, za drugo pa črno obleko brez rokavov Michael Kors.

Obakrat se je odločila za črne salonarje z nizko "mačjo" petko: prvi so bili znamke Jimmy Choo, drugi Manolo Blahnik.

Na posebnem koncertu za otroke ob prisegi pa je elegantna prva dama, ki je veliko pozornosti pritegnila tudi z novo pričesko - omislila si je fru fru -, v modnem smislu "skočila čez lužo", natančneje na Otok. nosila je opravo Alexander McQueen. Spet niso manjkale "mačje" petke, tokrat v rdeči barvi.

Najbolj pozorni opazovalci so zaznali, da je Obamova isto belo srajčno bluzo McQueen iz kolekcije resort 2011 nosila že pred slabima dvema letoma med gostovanjem na univerzi v Oxfordu. Pohvalno, da "reciklira", kajne?

Foto: Profimedia

Najbolj brano