Kosi iz prejšnjih kolekcij Almire Sadar so zaživeli na novo

Mladi slovenski oblikovalci so iz starejših kolekcij znamke Almirasadar izbrali posamezne kose in jih preoblikovali v nova reciklirana oblačila ali modne dodatke z lastno identiteto.

Kosi iz prejšnjih kolekcij Almire Sadar so zaživeli na novo - Foto: Almira Sadar

V četrtek, 23. februarja, ob 18.00 bo v trgovini Almirasadar odprtje prodajne razstave ALMIRASADAR RECYCLED BY... K projektu so bili povabljeni mladi oblikovalci, ki so reciklirali oblačila Almirasadar iz starejših kolekcij in jim vdahnili novo življenje.

Kot so zapisali pobudniki projekta pod mentorstvom Almire Sadar, recikliranje starih oblačil omogoča podaljšanje njihove življenjske dobe, kar je v nasprotju s sodobnim modnim sistemom, ki je naravnan k nenehnemu spreminjanju zunanje podobe s čim krajšo dobo kupljenih oblačil. Trend rabljenih ali predelanih oblačil je prav zato pomemben za ekološko osveščene posameznike.

K projektu recikliranja oblačil Almirasadsar so bili povabljeni mladi oblikovalci Ana Jelinič, Ana Hribar, Aleksandra Brlan, Ajda Metlikovič, Arijana Gadžijev, Karmen Sedeljšak, Petja Zorec in Peter Movrin.

Najbolj brano