Fashion Week Zagreb

Znamka BiteMyStyle modnega oblikovalca Zorana Aragovića na letošnjem tednu mode v Zagrebu je požela bučen aplavz publike ter modnih kritikov.

Fashion Week Zagreb - Foto: Fotografija Kristijan Prskalo, promocijsko gradivo

Prvi dan so se predstavili Jasmina Bolanča, Nikola Barbir in Adela Kliškić, Matilda Sporiš in Petra Petrišanec, italijanski Stefanel, Mara Miloglav, Tatjana Grgurina Vučetić, Adaria Kostenko (Madžarska), Bellezza by Zdravka Ganzer, Ivančica Pahor ter Natalio Đangradović. Največ pozornosti je pritegnila prav zadnja revija. Oblikovalec Natalio Đangradović je manekenke na pisto poslal golih prsi, ki so si le-te pokrivale z dlanmi.

Petkov dan je bil namenjen mladim oblikovalcem, ki so se predstavili na Pret-a-designu. Svoje kreacije so razkazali MMAR by Martina Kamenski, Maja Hrastinski, Antonija Jakšić in Zjena Glamočanin. Preostanek večera so obliskovalci lahko občudovali še predstavitev kolekcij modne hiše Mona, Maion by Marina Prevolšek, Fatal by Irena Berišić Turk, Ninchystyle by Nina Šklempe in Mademoiselle Chi Chi (Nemčija) ter oblikovalcev Ane Kujunđić in Louisa de Gamme (VB).

Zadnji večer Fashion Weeka Zagreb so na modnih pistah predstavili kolekcije, ki so častile klasično žensko lepoto. Prva predstavitev je pripadla znamki O.K.M. z ruskega tedna mode. Kreacije lahkotnih materialov, obogatene z zanimivimi naborki so pripravile ljubitelje mode na veliki modni finale.

Marta Buzolić

Natalija Smogor predstavila je poslovni videz, v modernem stilu. Prevladovala je črna, v kombinaciji s čipko ter cvetličnimi vzorci. Znamka Artiđana by Ana se je poigrala z dekliško razigranostjo, karo vzorci in ročno izdelanim metalnim nakitom.

Vrhunec večera je bila modna revija BiteMyStyle Zorana Aragovića, kjer so združili koncert, performans in modno revijo. Zaščitno lice kolekcije je bila Anđa Marić, medtem ko so ostale manekenke delovale kot izložbene lutke načičkane do vrhunca. Težko je bilo izbrati koga bi opazoval.

Na koncu tedna mode so podelili nagrade. Najboljša manekenka na vikendu mode je postala Aleksandra Grdić, perspektivna mlada oblikovalka je postala Maja Hrastinski, medtem ko je Zoran Aragović postal najboljši modni oblikovalec.

Fotografije Kristijan Prskalo, promocijsko gradivo DFWZ

Najbolj brano