Dobri junaki – Mimice!

Se še spomnite najljubše igrače vašega otroštva? Je bil to medvedek, punčka, morda zajček? Le kako bi bila ta igrača videti, če bi ustvarili točno po vaših željah?

Promocijsko sporočilo, 4. 10. 2016
Dobri junaki – Mimice! - Foto: SPAR

Zgodba Mimic, prikupnih, mehkih, ročno šivanih igrač se začne z Mario Szmatuła Černe. Kot vsaka mama je tudi na Poljskem rojena Maria svoji hčerki želela ponuditi lepe, kakovostne in dobre igrače, ki bi spodbujale njeno domišljijo in razvoj. Ko z možem Joštom nista našla primerne, hkrati pa sta od drugih staršev izvedela, da si enako želijo tudi sami, sta je »dobre junake« začela izdelovati kar sama. Nastale so Mimice, igrače, ki upoštevajo želje in zamisli otrok in staršev.

Vsaka Mimica je šivana ročno iz izključno slovenskih materialov. Simpatični in barviti medvedki in zajčki tako ne pripotujejo iz daljnih krajev, ampak iz vaše neposredne bližine. Šivajo pa jih v sodelovanju s težko zaposljivimi skupinami ljudi.

Marijino zgodbo spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija! kmalu na POP TV. Oddajo bodo začeli predvajati na POP TV sredi oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Preberite več na Aktivni.si

Najbolj brano