Ana Lazovski: S pokrivali zmagala na Dunaju

Slovenska oblikovalka Ana Lazovski je s svojimi kreacijami klobukov zmagala na tekmovanju v dunajskem kulturnem salonu Hörbiger.

Ana Lazovski: S pokrivali zmagala na Dunaju - Foto: COMPRESS/Koalamedia

Prireditev daje mladim umetnikom priložnost, da pred mednarodnim občinstvom predstavijo svoje kreacije in sklenejo nova poznanstva.

Modnega tekmovanja na Dunaju so se udeležile štiri izbrane perspektivne modne oblikovalke. Ana Lazovski in Kaja Julia Hrovat iz Slovenije ter dve oblikovalki iz Avstrije so se predstavile s tremi različnimi pokrivali iz iste kolekcije, občinstvo pa je po modni reviji glasovalo za najboljšo kreacijo.

Zmagovalka je za nagrado prejela 1.000 evrov in zlato medaljo. "Zmaga je velik kompliment za dolgoletno iskanje smisla mojega dela in tudi odlična priložnost za nova poznanstva. Zelo veliko mi pomeni podpora ljudi, ki cenijo dizajn in ročno delo," je povedala Ana Lazovski, ki v svojih kreacijah združuje prefinjene materiale in jih drzno poveže v geometrijske oblike.

Tekmovalke so pred nastopom na kulturnem salonu obiskale še dunajski teden mode, ki je med 11. in 15. septembrom poteka v dunajski Muzejski četrti. Poleg tega so spoznale avstrijskega modnega oblikovalca in pokrovitelja 31. kulturnega salona La Honga Nhuta ter si ogledale njegov atelje.

Kultursalon Hörbiger, ki ga je ustanovila komorna igralka Maresa Hörbiger, je prizorišče dunajskega kulturnega življenja po vzoru tradicionalnih salonov iz 19. stoletja. Predstavniki s področja kulture in gospodarstva ter znanosti in politike se tam udeležujejo pestrih družabnih večerov in zanimivih pogovorov. Tovrsten niz prireditev mladim umetnikom ponuja prostor, kjer lahko predstavijo svoje ustvarjanje.

Foto: COMPRESS/Koalamedia

Najbolj brano