adidas ZX750: vrnitev ikone iz 80. in 90.

Z novo kolekcijo adidas Originals pomlad/poletje 2013 na police prihaja legendarni copat adidas ZX750, ki je svoj čas vladal v svetu tekaške obutve in v gibanju združeval tekače vseh vrst.

adidas ZX750: vrnitev ikone iz 80. in 90.

Slavni adidas ZX750 copati so v 80. letih zasloveli zaradi inovativne tehnološke zasnove in številnih različic, ki so bile prilagojene vsakemu tekaškemu slogu posebej. Tako profesionalni kot tudi rekreativni tekači so ga kovali v zvezde predvsem zaradi izredne udobnosti, kombinacije sintetičnih materialov in usnja ter edinstvenih šivov, ki so omogočali neoviran tek.

S prepoznavnimi odsevnimi črtami in navdihujočo kombinacijo barv pa so si copati utrli pot tudi onkraj tekaškega terena in se razvili v ene izmed najbolj priljubljenih lifestyle ikon vseh časov.

Obvezni kos urbane garderobe v 90. letih je kmalu postal tudi simbol londonske reggae/jungle/rave scene. Danes, 30 let po prvi različici, pa adidas ZX750 ponovno predstavlja nepogrešljiv dodatek vsem, ki živijo po zapovedih urbane in klubske scene.

Obenem so copati tudi simbol poletne Originals Running kolekcije in najnovejše adidas kampanje "Unite all Originals", ki združuje dela kreativcev in umetnikov iz različnih področji. Začetek kampanje je napovedal 90-sekundni video, v katerem so svoje talente združili svetovno priznan DJ in producent A-Trak ter vizualni umetniki SoMe.

Najbolj brano