Nosi se pank v kombinaciji z rožnato in belo barvo (piše Petra Windschnurer)

Kdo pravi, da punk ne najde sprave z rožnato in belo barvo? Za vse je potrebna le prava modna drža, pravi naša modna urednica, Petra Windschnurer.

Moda, 3. 5. 2017
Nosi se pank v kombinaciji z rožnato in belo barvo (piše Petra Windschnurer) - Foto: Profimedia

Ker se je romantično vzdušje čipk, spogledljivih tančic in nedolžne beline znašlo v slepi ulici, so jim na pomoč tokrat priskočili ulični uporniki.

Prebili so zid predsodkov in klišejev ter romantiki v modi razširili poletna obzorja. Kako je to videti v praksi? Gre za izredno natančen kromosomski preplet matere romantike in očeta panka, ki v svojem ličnem potomcu utelešata najboljše od najboljšega.

Pri Alexandru McQueenu tako stavijo na usnjeno motoristično jakno, izvezeno s cvetličnimi vzorci, okovane čevlje in prosojno svileno plesno obleko do tal. Pri Burberryju se poigravajo s kombinacijo čipk, cvetličnih vzorcev in robustnih čevljev ter pasovi z zakovicami, medtem ko najbolj romantično 'udarjeno' kolekcijo podpisujejo pri blagovni znamki Coach, kjer se romantiki kot tudi panku izvirno pridružuje značaj amazonskih bojevnic, ki ga utelešajo detajli, kot so rese in plemenski nakit. Enačba je torej sila preprosta in tudi dovolj igriva, da pri stiliranju dopušča različne možnosti, kam boste obrnili modno tehtnico. Se nagibate h klasični romantiki?

Potrebujete le en modni dodatek v značaju panka. Ste po duši upornica? Izpod usnja, džinsa, zakovic naj pokuka nekaj prosojne tkanine.

In ne pozabite: drža je tista, ki novi romantiki v letu 2017 pričara pravi modni značaj.

Petra Windschnurer
Fotografija: profimedia

Preberite še: Ta srajca sodi med najbolj vroče kose sezone!

Priporočamo tudi: 6 čudovitih stavkov o poljubih in seksu

Najbolj brano