Nosita se: Karo in tvid

Če bi morali v svetu mode izbrati najbolj kul britanske 'stvaritve', bi takoj za Kate Moss na vrsto prišla karo in tvid. Seveda!

Moda, 1. 3. 2016
Nosita se: Karo in tvid - Foto: Profimedia

Še preden zima zadnjič zamahne s svojim repom, ji bomo mi pomahali z najbolj zimskimi modnimi vzorci, s karirastimi in v tvid stkanimi tkaninami. Da smo se o teh tradicionalno zimskih motivih razpisali šele januarja, imamo tehten razlog. Razprodaje! Tople in volnene plašče, suknjiče in obleke v izbranih karirastih in tvidastih vzorcih boste dobili po nadvse ugodnih cenah, medtem ko jih boste lahko na zelo moden način nosili še leta in leta. Težko bi rekli, da nam ta dva britanska materiala ob vinsko rdeči in sivi združbi v letošnji sezoni prinašata kakšno revolucionarno barvno kombinacijo, sta pa v vseh že obstoječih barvah na precej svež način uporabljena v novodobni stilistični harmoniji 'po britansko'.

Modni oblikovalci so namreč karo in tvid ujeli v objem najbolj luksuznih, delikatnih tkanin oziroma gole kože. Tako boste težke volnene karo hlače oblekli skupaj s prosojno bluzo, plašč v klasičnem rjavem tvidastem vzorcu z oprijetim krilom iz zlatega usnja ali pa se bo s pomočjo posameznih zlatih niti v barvi prestiža svetlikal kar plašč iz tvida. Ob vsem tem ne smemo pozabiti, da se karo v črni in živo rdeči barvni kombinaciji v modni svet občasno vrača tudi kot pank pomočnik oziroma v bolj ubitih barvnih tonih kot nadvse priljubljeni casual spremljevalec boem­sko-plemenskega sloga. Če bi med vzorci torej podeljevali nagrade za življenjsko delo, bi ga tvid in karo vsekakor morala dobiti. 

Tekst: Petra Windschnurer

Foto: Profimedia

Najbolj brano