TA modna revija je popolnoma razdvojila modno javnost v Parizu!

Najbolj pričakovana modna revija pariškega tedna mode je sprožila mnoge polemike. 

TA modna revija je popolnoma razdvojila modno javnost v Parizu! - Foto: Profimedia

Vsi ljubitelji modne so nestrpno pričakovali predstavitev nove kolekcije modne hiše Celine, ki je 10 let delovala pod okriljem oblikovalke Phoebe Philo. Ta je poosebljala minimalizem s čistimi linijami in slog samostojne ženske. 

Spremembe, spremembe in še enkrat spremembe!

V začetku letošnjega leta je modna hiša napovedala spremembe. Umetniški direktor je postal Hedi Slimane, ki je pred časom deloval za Dior Homme in Saint Laurent. Obe modni hiši je uspel popeljati k takojšnjemu uspehu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CELINE (@celine) on

Slimane je začel pri prenovi logotipa - tako je Céline postala Celine. Iz imena je umaknil naglas na črki e. Že ta poteza je sprožila mnoga neodobravanja, še posebno pri dolgoletnih ljubiteljih modne hiše. Kdo bi si mislil, da bo tako majhna sprememba izzvala takšen odziv? 

Po pričakovanjih ...

Mnogi Slimanu očitajo, da se pri oblikovanju nikoli ne zmeni za dediščino modne hiše. A to smo od njega pravzaprav tudi pričakovali. Tako kot pri Dior Homme in Saint Laurent je vedno ohranil svoj slog in se od njega ni niti malo odmaknil. 

Diet Prada, Instagram profil, ki vedno znova opozarja na krivice v modni industriji, je pokazal, da je kolekcija Celine, skorajda ne loči od kolekcije, ki jo je oblikovalec pred leti ustvaril za Saint Laurent.

Vprašanje pa je, ali je njegov stil še vedno tako relevanten, kot je bil pred leti?

(levo Saint Laurent, desno Celine)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Poleg tega so prevladovali so manekeni in manekenke bele polti, kar se v času, ko vsi stremimo k raznolikosti in sprejemanju drugačnosti, zdi nekoliko absurdno.

Pravila je treba prekršiti

"Ko prevzameš modno hišo, nikoli ne poskušaš imitirati svojega predhodnika," je Slimane povedal za Le Figaro.

"Vse največje modne hiše so živa bitja, morajo se razvijati. Ko ni debate, to pomeni, da ni mnenja, to pa nas popelje v slepo strinjanje," je odločno zatrdil. 

Kakšna je prihodnost Celine?

Ljubitelji "stare Celine", kot so mnogi poimenovali modno hišo pod okriljem Phoebe Philo, so odreagirali z zgražanjem. A Slimane pred seboj vidi le prihodnost.

Mnogi očitajo, da je izbrisal vse, kar je prej predstavljalo modno hišo Celine, a oblikovalec pravi, da "cilj ni ustvarjati nasprotno od predhodnikov, vseeno pa moramo ohranjati svoj jaz, tudi takrat, ko je to skorajda nemogoče."

Vsekakor ima Hedi Slimane za seboj veliko oboževalcev, ki mu zvesto sledijo ne glede na to, pod katero modno hišo deluje.

Svoje mnenje nam lahko zaupate v komentarju na Facebooku.

Pripravila: Ana Abram

Fotografije: Instagram, Profimedia 

Preberite še: Triki, ki izboljšajo vsak outfit in ne stanejo nič!

Priporočamo tudi: Oversized srajca je preteklost, modni mesec napoveduje TA model!

Najbolj brano