Modna zgodba s Tjašo Kokalj: Pravi čas ...

... za najbolj aktualne plašče sezone in Tjašo Kokalj, ki se je v vlogi modela, čeprav pravi, da je že 'upokojena', odlično znašla. In vendar njen čas šele prihaja. Tukaj in zdaj.

Plašč Elisa Fend, 494 €; hlače Akultura, 420 €; salonarji Guess, 150 €; torba Grošelj, za ceno vprašajte v trgovini. (foto: Mitja Božič)

Plašč Elisa Fend, 494 €; hlače Akultura, 420 €; salonarji Guess, 150 €; torba Grošelj, za ceno vprašajte v trgovini.

Plašč Nataša Hrupič, 447 €; pulover Pinko, 169 €; krilo Akultura, 399 €; ura Massimo Dutti, 145 €. (foto: Mitja Božič)

Plašč Nataša Hrupič, 447 €; pulover Pinko, 169 €; krilo Akultura, 399 €; ura Massimo Dutti, 145 €.

Plašč Max & Co., 339 €; 
srajčna bluza Marina Yachting, 149 €; škornji Le Pepé, 269 €; kapa Marina Yachting, 89 €; 
prstan Olga Košica, za ceno 
vprašajte v trgovini. (foto: Mitja Božič)

Plašč Max & Co., 339 €; srajčna bluza Marina Yachting, 149 €; škornji Le Pepé, 269 €; kapa Marina Yachting, 89 €; prstan Olga Košica, za ceno vprašajte v trgovini.

Obleka Alexander McQueen, 1.340 €; 
uhani in prstan, 
vse Skušek, 126,70 € 
in 516 €; ogrlica kot zapestnica Mom, 60 €. (foto: Mitja Božič)

Obleka Alexander McQueen, 1.340 €; uhani in prstan, vse Skušek, 126,70 € in 516 €; ogrlica kot zapestnica Mom, 60 €.

Plašč Marella, 567 €; zapestnici Mom, 160 € in 170 €. (foto: Mitja Božič)

Plašč Marella, 567 €; zapestnici Mom, 160 € in 170 €.

Plašč H & M, 149 €; 
obleka DKNY, 349 €; čevlji Topshop, 68 €; broška Lie or Live, Mom, za ceno vprašajte v 
trgovini; broške Skušek, od 29,50 € do 77 €. (foto: Mitja Božič)

Plašč H & M, 149 €; obleka DKNY, 349 €; čevlji Topshop, 68 €; broška Lie or Live, Mom, za ceno vprašajte v trgovini; broške Skušek, od 29,50 € do 77 €.

Plašč Leon & Harper, 349,90 €. (foto: Mitja Božič)

Plašč Leon & Harper, 349,90 €.

Plašč Patrizia Pepe, 2.040 €; gležnjarji 
Lori Blu, 639 €.  (foto: Mitja Božič)

Plašč Patrizia Pepe, 2.040 €; gležnjarji Lori Blu, 639 €.

Plašč Draž, 1.400 €; hlače Pinko, 199 €; prstan Skušek, 65 €. (foto: Mitja Božič)

Plašč Draž, 1.400 €; hlače Pinko, 199 €; prstan Skušek, 65 €.

Verjetno je že vsak slišal za Tjašo Kokalj, nekdanjo misico, ki se je po končani manekenski karieri preizkusila v modnem novinarstvu.

Čeprav še vedno občasno stopi pred fotografski objektiv, se na prvi pogled zdi, da se je njena kariera končala, saj se v medijih ne pojavlja več tako pogosto. A že nekaj časa imam občutek, da se za vedno nasmejano dolgonogo lepotico skriva zgodba, ki šele zori.

Tjašo sem spoznala, ko sva se začeli dogovarjati za ta članek. Vsa navdušena je hitela razlagat, da si je od nekdaj želela biti na naslovnici naše revije. »Klic, ki sem ga prejela, se mi je zdel popolnoma neresničen. Ko mi je modna urednica Petra povedala, da se je ekipa odločila zame, sem bila povsem zmedena, prosila sem jo, naj to ponovi ...

Nato sem od veselja zakričala in sredi Prešernovega trga začela skakati. Seveda sem novico takoj sporočila fantu Dariu, mami in prijateljici Poloni, ampak vsem trem sem to povedala zelo previdno. Opozorila sem jih, da ni še dokončno dogovorjeno, saj sem nekaj časa mislila celo, da gre za skrito kamero. Še na fotografiranju sem stilistko Tino vprašala, ali se vse skupaj resnično dogaja.

Fotografiranje za Elle si štejem v veliko čast, naslovnica pa je bila že od nekdaj moja velika želja. Vedno sem si govorila, da če dosežem Elle, potem sem res kul model; hkrati pa sem si mislila, da je majhna verjetnost, da bi se to uresničilo. Zanimivo je, da sem večer pred klicem dobila piškot sreče, v katerem je pisalo Never stop dreaming. In res je, nikoli ne bom nehala sanjati, saj se sanje očitno uresničujejo,« je povedala.

Že po tem kratkem pogovoru sem začutila, da je topla, pristna in odprta ženska. Manekenke so v intervjujih včasih zelo zadržane; navajene so pozirati in narediti vse, kar je potrebno, za odlične fotografije, redko pa dobijo priložnost, da se pred nepoznanim sogovornikom razgovorijo o svojem življenju. Toda Tjaša je človek, ki te zelo hitro sprejme v svoj svet. S svojo očarljivostjo, preprostostjo in dostopnostjo lahko očara vsakega sogovornika.

Na prvi modni reviji je hodila v prvem letniku gimnazije, ko jo je Stane Hering povabil v svojo agencijo. Nosila je tudi kolekcije na modni reviji IUV in že takrat z zanimanjem gledala kreacije, vendar še ni bil pravi čas. »To je bila edina modna revija do leta 2007, saj sem bila takrat še premlada za modni svet. Hitro bi me lahko 'odpeljal',« se spominja. Najstniških let prav nič ne pogreša.

»Kadar ljudje rečejo, da bi se radi vrnili v srednješolska leta, sem tiho in molim, da se meni to ne bi nikoli zgodilo. Dogajalo se mi sicer ni nič posebnega, a morda prav zato, ker se mi zdi, da danes živim tako polno življenje in sem samostojna, takrat pa se je vse vrtelo okoli ljubezni in šole. Iskanje same sebe, želja po ugajanju, ki te lahko ugonobi. Spomnim se, da nisem sledila svojim sanjam in željam ter sem prevzemala mnenje okolice. Kot bi bila brez identitete,« razlaga iskreno.

Leta 2007 je prišla zmagala na Miss Universe in začela delati kot model in manekenka. Po letih dela v manekenstvu pa nato sčasoma ni več čutila metuljčkov v trebuhu, z muko je sedela na ličenju po več kot eno uro in prišel je čas za novo ljubezen: ustvarjanje modnih rubrik.

Čeprav v življenju ni zelo spontana, še zlasti ne pri načrtovanju potovanj ali dopustov, je v poslovnem svetu precej sproščena in dovolj drzna, da si želi spoznati, kaj vse jo še zanima. In to jo je pripeljalo do prvega televizijskega dela, saj vodi novo resničnostno oddajo Top4. Tjaša pravi, da se je ob pravem času odločila za ta pogumen korak. »To so moje trenutne sanje in velika želja. Upam, da bo oddaja uspešna in bomo lahko to dobro in uspešno delo nadaljevali.

Danes si predstavljam kariero v televizijskem svetu, voditeljskem, a tudi to se lahko hitro spremeni. Vsekakor ničesar v poslovnem svetu ne delam na silo, čakam na prave priložnosti, ko se lahko najbolje izkažem,« pojasnjuje. Kadar ve, da je pri nekem delu dala vse od sebe, je izredno suverena. Takrat je kritike ne ganejo, ostaja pokončna in samozavestna. Ima pa tudi slabše dneve, kot večina žensk.

»Sicer sem suverena, a v zasebnosti oziroma domačem okolju sem zelo ranljiva in nesamozavestna. Do sebe sem zelo kritična, tipična ženska, ki ji včasih ni nič prav: je debela, ima veliko rit in močna stegna. Hecno, kako se včasih vidim. Pridejo pa dnevi, ko se v svoji koži res dobro počutim. Na srečo imam več teh pozitivnih dni.« Rada je med ljudmi, to ji daje ogromno energije.

Priznava, da je včasih prava klepetulja, vendar zelo ceni tudi tišino in čas, ki ga ima samo zase. »Nisem oseba, ki bi ljudi ves čas potrebovala okoli sebe, rada sem tudi sama. Ni nujno, da takrat veliko razmišljam, lahko si privoščim le kakšen ženski film ali pa sproščujočo kopel. Potrebujem svoj prostor in mir.« Tjaša je oseba, ki ne pozna besede če. Nobene resne odločitve in dogodka v življenju ne obžaluje, kar pa ne pomeni, da ne dela napak. Živi za danes, sprejema preteklost in se veseli prihodnosti.

Pripravila: Meta Kač

Fotografije: Mitja Božič (posamezno povečajte s klikom)

Asistent fotografa: Remigio Grižonič

Kreativni vodja: Petra Windschnurer

Stiliranje: Tina Curk

Ličenje: Luka Leskošek

Pričeska: Urša Lovšin

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri