"Kdaj ste nazadnje tvegali tako močno, da so se zamajale stene vaše varnosti?" (piše Barbara Sekirnik)

"Koliko časa v življenju izgubimo, ker nas strah ovira pred tem, da bi uresničili želje, o katerih sanjamo," začenja uvodnik tokratne, aprilske Elle, Barbara Sekirnik, odgovorna urednica.

Moda, 10. 3. 2017
"Kdaj ste nazadnje tvegali tako močno, da so se zamajale stene vaše varnosti?" (piše Barbara Sekirnik) - Foto: Dunja Mantel

Kolikokrat vas je strah pred neuspehom ustavil že ob misli, da bi spremenili tok svojega življenja? Kdaj ste nazadnje tvegali? In s tem ne mislim, da ste segli v hladilnik in pojedli jogurt s pretečenim rokom, spremenili barvo las ali zamenjali znamko parfuma. Govorim o velikih življenjskih stvareh, ki zadevajo kariero, odnose ... Kdaj ste nazadnje tvegali tako močno, da so se zamajale stene vaše varnosti?

Sama sem nazadnje vse postavila na kocko pred dobrimi 14 leti, ko sem za seboj pustila službo, v kateri sem zaradi slabih medsebojnih odnosov in spletk trpela tako, da je začelo vplivati na moje zdravje. Res je, da takrat še nisem imela otroka in je bila moja perspektiva zato drugačna, kot je zdaj, bolj ležerna in z nekaj tisoč skrbmi manj, a imela sem posojilo in s tem dovolj veliko odgovornost, ki je povzročala preveč kisline v mojem želodcu. Tu je bil še kup negotovosti in vprašanj o mojih sposobnostih in kaj hitro bi se lahko zgodilo, da bi samo sebe sabotirala, vendar mi je na koncu uspelo zaceliti načeto samopodobo. Naredila sem nekaj, česar sem se najbolj bala, dala sem odpoved, prekinila uničujoče delovno razmerje in z novo službo stopila na vlak negotovosti. Pričakovano ni bilo takoj vse kot v pravljici, nekaj časa sem imela celo občutek, da sem stopila iz dežja pod kap, a po nekaj napačnih zavojih sem bila končno na pravi poti.

Če vam faktor strahu pomeni že to, da v službi na glas izrazite svoje poglede in prepričanja, preverite, h kateri izmed dveh vlog se nagibate (str. 42), in zajezite val samouničenja, če morda preži na vas!

Pogumno naprej,

Barbara Sekirnik

Nova, aprilska Elle že čaka na vas pri vašem najbljižjem prodajalcu, lahko pa si svoj izvod zagotovite tudi TUKAJ.

Elle april 2017

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri