Kako izbrati pravi model očal za vašo obliko obraza?

Iskanje pravega modela očal, ki bodo laskale vaši obliki obraza, se lahko zdi kot zgodba brez konca.

Moda, 17. 10. 2017

Kako izbrati pravi model očal za vašo obliko obraza

Z naslednjimi nasveti boste zagotovo našli zmagovita očala; če še vedno ne boste prepričani, pa si zapomnite, da klasičen model pristaja vsakomur.

Za SRČASTO obliko obraza:

Trikotno oblikovani obrazi potrebujejo okvirje, ki bodo pomagali ustvariti videz širše čeljusti in preusmeriti pozornost na brado, s čimer bodo navidezno podaljšali obraz. Če imate široko čelo in ozko brado, preizkusite očala s poudarjenim spodnjim delom.

Takšna, ki so širša od obraza, bodo lepo poudarila vašo čeljustno linijo. Še ena dobra izbira so aviatorke, ki ustvarijo kontrast ozki bradi.

Za OGLATO obliko obraza:

Očala v nevtralnih tonih pomagajo omehčati in diskretno uokviriti vaš obraz.

Naredite svoje poteze nežnejše z zaobljenimi okvirji, kot so ovalna in pravokotna očala z mehkimi robovi, ter stekli v toplih, karamelnih odtenkih. Modna mačja očala bodo pomagala uravnotežiti vaše obrazne poteze.

Za OKROGLO obliko obraza:

Pravokotna očala podolgovatih oblik, ki so nekoliko podaljšana ob robovih, uravnotežijo mehke poteze zaobljenega obraza in podaljšajo obraz, pozornost pa usmerjajo na zgornji del obraza. Izogibajte se majhnim in okroglim ali zelo velikim oblikam.

Za OVALNO obliko obraza:

Obrazi ovalne oblike imajo pri izbiri očal več manevrskega prostora, saj jim pristajajo skoraj vsaka očala. Vseeno odsvetujemo okrogla, saj ne pripomorejo k temu, da bi vaš obraz deloval daljši. Poskusite aviatorke, ki naj ne bodo prevelike in staromodne.

Za DIAMANTNO obliko obraza:

Ti imajo na voljo največ izbire. Poskusite z majhnimi lenonkami, skrijte se za prevelikimi okroglimi okvirji ali eksperimentirajte s futurističnimi oblikami.

Pripravila Manca Pogačar
Fotografija: Unsplash.com/Pete Bellis

Preberi še: Neverjetno: parfum smo do zdaj nanašali napačno!

Priporočamo tudi: Kako prepoznati znake izgorelosti?

Najbolj brano