Pismo urednice v junijski številki: Epidemija generacije Y

Urednica Elle Barbara Sekirnik tokrat v uvodniku piše o tesnobnosti, o kateri vse prepogosto molčimo, čeprav se vedno bolj kaže kot epidemija generacije Y.

Lifestyle, 13. 5. 2016
Pismo urednice v junijski številki: Epidemija generacije Y - Foto: Mimi Antolović

Prav gotovo je tudi v vašem življenju mesec, ki je od vseh drugih malce drugačen, če bi pogledali bolj podrobno, morda celo usoden za vaše življenje. Takšen mesec je v mojem primeru april, ki že leta s seboj prinaša tako dobre kot slabe novice, težke in premišljene odločitve. Prejšnje mesece sem stvari pometala pod preprogo in se delala, kot da ni nič, mali traven pa tiho potrka na vrata in izstavi račun za vse nazaj in včasih tudi za naprej.

Toda, vedno znova me opozori tudi na to, kako močna sem in kako močne so ženske okoli mene. In sami veste, da ni lepšega kot to, da vam je v navdih druga ženska. Pa čeprav je na trenutke muhasta kot april.

A včasih je prav ta moč lahko dvorezni meč, saj se zaradi pretiranega zanašanja na moto »Vse zmorem, saj sem ženska« hitro lahko zgodi, da zapademo v tesnobnost, ta pa je na žalost še vedno tabu tema, ki jo je bolje ne privleči na dan, saj nas bo razgalila v vsej naši šibkosti. In zato o tem raje molčimo. Za anksioznost pravijo, da se vedno bolj kaže kot epidemija generacije Y (v to skupino spadate, če ste stari od 16 do 35 let), prizadene pa tako ženske kot moške, vendar je pri ženskah pogostejša. Ker gre za precej občutljivo temo, smo ji v tej številki dali posebno mesto in jo z iskrenimi izpovedmi želeli približati tudi našim bralkam. Če bi želeli z nami deliti svojo izkušnjo tudi vi, nam pišite na elle@adriamedia.si in z veseljem jo bomo objavili na naši spletni strani.

Ob vsem tem, kar mi je tokrat prinesel, mi april sporoča tudi: »Ko se nekje vrata zaprejo, se drugje odprejo.« Naj to velja tudi za vas. Dobrodošli v maju!

Na prodajnih policah je že nova, junijska številka Elle

Naslovnic junijske številke Elle

Najbolj brano