Uresničevanje sanj v Sloveniji (fantastična zgodba simpatične Slovenke Nine)

Si predstavljate, da se vsak nov dan zbudite in enostavno živite svoje sanje? Tako živi simpatična Slovenka Nina Slapšak, ki izdeluje tako dober pralni prašek, da bi ga kar pojedli. To je zgodba o pogumni ženski, ki je nekega dne prišla do ideje, s katero danes piše zgodbo o uspehu.

Lifestyle, 29. 10. 2017

Nina Slapšak

"Za vsako bolezen raste rož'ca," je lekcija, ki jo slišimo pogosto in ki jo je Nina Slapšak vzela skrajno resno.

Že v otroških letih se je v njej prebudila ljubezen do zelišč. Takrat se je velikokrat skupaj z babico sprehajala po ljubljanskem barju in spoznavala, kaj vse nudi narava. Medtem ko sta skupaj izdelovali različne izvlečke in sirupe za domačo lekarno, je spoznala, da tudi do kemije goji neizmerno strast.

Ti dve ljubezni je v srednješolskih in študijskih letih združila ter se lotila priprave prvih izdelkov blagovne znamke Odori, ki bazirajo na doma pridelanih zeliščih (kot so ognjič, sivka, meta, rožmarin itd.).

Odori

V srednji šoli je punca pričela z izdelovanjem daril za svoje najdražje, želela jim je podariti nekaj naravnega. Danes pa je ta ideja prerasla v zelo uspešen posel.

"Ko sem nekoliko razširila krog izdelkov, se je snežena krogla začela kotaliti kar sama od sebe," rada pove.

Tako je Nina z znanjem, ki ga je pridobila tekom študija kemijskega inženirstva, s samostojnim raziskovanjem in sobivanjem z naravo, do danes razvila in izdelala kar nekaj naravnih izdelkov, ki vedno znova prepričajo ljudi, ki cenijo svoje telo in si privoščijo le najboljše.

"Bistveno pri procesu izdelave mojih produktov je, da sestavin ne pregrevam in tako ohranim vse učinkovine dodanih izvlečkov. Tako lahko zagotavljam kvalitetne naravne izdelke, ki ne dražijo kože, temveč jo kakovostno negujejo," je povedala, ko smo jo povprašali, kaj je skrivnost za zagotavljanje kvalitete njenih izdelkov, ki jih podpisuje z imenom Odori.

Izdeluje vse. Od kremic za moško kožo, naravnega dezodoranta, pa do – POZOOOR! - pralnega praška, ki je tako dober, da bi ga kar pojedli, smo se med testiranjem izdelka pošalili v uredništvu Elle.si.

Takšnega produkta, do katerega je v bistvu prišlo bolj kot ne po naključju, do zdaj še ni bilo na tržišču!

Odori

Nina danes predstavlja pralni prašek, za katerega je idejo dobila, ko je v starem stroju prala perilo in oprane(!) brisače niso imele tako svežega vonja, kot si je želela.

Prav tako se je v stroju nabiral vodni kamen. Pomislila je, zakaj ne bi prala tako, da bo pralni stroj čist, oblačila pa dišeča in vse to na naraven način.

Odori

Formulo za fantastičen pralni prašek, ki je danes velik hit in je znan po svoji gostoti in tem, da ga je pred uporabo potrebno dodobra pretresti, je Nina odkrila tako, da je raziskovala, kako bi lahko prali na naraven način, brez sintetičnih dodatkov, kot so parfumi, encimi, fosfati, konzervansi, alkoholi, ...

Raziskovanje je obrodilo sadove in rodil se je popolnoma naravni pralni prašek, ki je naravne sestave, čisti vitalne dele pralnega stroja, uvrščamo ga med veganske produkte, ne obremenjuje okolja. In dodaten plus? Z njegovo pomočjo bodo vaša oblačila dišala po sivki ali limonski travi in uporabo mehčalca boste lahko popolnoma opustili. Pa še prihranili!

Nato je prišel nov korak – promocija. Z izdelkom se je Nina predstavila v oddaji Štartaj, Slovenija! in njen izdelek je sedaj na volj tudi na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Za vse dodatne informacije in predstavitve ostalih izdelkov, pa vas vabimo, da obiščete spletno stran projekta Štartaj Slovenija. Oddaji lahko sledite vsako nedeljo ob 18:15 na POP TV in na Facebook strani Štartaj Slovenija.

Najbolj brano