Tina Deu spregovorila o svojih nakupovalnih razvadah (#IzArhiva)

Tina Deu, glavna urednica revije Cosmopolitan, je spregovorila o svojih nakupovalnih navadah.

Lifestyle, 10. 10. 2017

Tina Deu

Bi lahko trdili, da znate z denarjem?

Znam ga nekaj zaslužiti in tudi nekaj zapraviti. Trenutno se ti dve številki približno ujemata in verjetno bi to lahko pomenilo, da znam z denarjem. Je pa res, da bi ga lahko zapravila manj, če bi iskanju cenejše možnosti namenila več časa in energije. Namesto pri denarju sem torej raje preračunljiva na drugih področjih.

Ali veste, koliko na mesec zapravite zase in koliko za gospodinjstvo?

Pojma nimam! Sicer sem se že ukvarjala z mislijo, da bi zapisovala izdatke, a se tako, da ne vem, koliko zapravim, počutim bolje. Če bi vedela, bi se mi verjetno zdelo preveč, tako pa o tem sploh ne razmišljam.

Kaj je za vas res dober nakup?

Ni mi žal denarja za stvari, ki ti popestrijo življenje in imajo dolgoročne učinke. Denar, ki ga nameniš za osebnega trenerja, ki te prisili, da se spraviš v pogon, se mi na primer zdi odlična naložba, čeprav tovrstni treningi kar veliko stanejo.

Za katere stvari zapravite preveč denarja, za katere premalo?

Marsikatera mama bi odgovorila, da odkar ima otroke, premalo zapravi zase, saj si želi, da malčku ne bi ničesar manjkalo. Sama sem se uprla tej skušnjavi in si še vedno brez slabe vesti privoščim stvari, ki me vznemirjajo. Je pa res, da sem vzgojena v duhu ‘ne moreš imeti vsega, kar ti srce poželi’, in sem s tem sprijaznjena že od zgodnjega otroštva.

Vam je ljubša kreditna kartica ali gotovina?

Vsekakor kartica. Pogosto se mi zgodi, da se znajdem sredi parkirišča, v žepu pa niti evra, da bi plačala parkirnino. Ali pred nakupovalnim središčem, ko ne morem do vozička.

V kakšnem razmerju so pri vas znamka, cena in kakovost stvari, ki jih kupujete?

Pregrešno drage stvari se mi vedno zdijo predrage, in to ne glede na to, za kaj gre. Prepričana sem, da obstajajo izdelki, ki stanejo toliko, da postaneta cena in kakovost neodvisni spremenljivki – kakovost ostane enaka, cena pa kar raste. Enako seveda velja v nasprotni smeri. Pametna odločitev je torej zlata sredina.

Kdaj ne vprašate za ceno?

Ko nakupujem živila, vedno kupim tisto, kar je všeč moji družini in meni, in pri tem nikoli ne gledam na ceno. Za vsakdanje stvari večinoma vem, koliko stanejo, ko kupujem kaj posebnega, pa za ceno ponavadi vprašam.

Če bi izbirali med izborno večerjo v fini restavraciji in nakupom elegantne obleke, kaj bi izbrali?

Odvisno od tega, kdo bi šel z mano na večerjo oziroma kakšni priložnosti bi bila obleka namenjena. V primernih okoliščinah ne bi imela nič proti kombinaciji obeh.

Kaj preprosto morate imeti?

Stvari, ki jih ni mogoče kupiti z denarjem. Zanimivo delo, dovolj prostega časa, mirno vest, optimizem in zadovoljne ljudi okoli sebe. In seveda nekaj meni ljubih cunjic, pestro knjižno polico, najljubši parfum in dobro kozmetiko ... pa še kaj bi se našlo.

Česa ženska po vašem mnenju nima nikoli preveč?

Bodimo iskreni, denarja ne more biti nikoli preveč. Posebno če imaš zraven še nekaj zdrave pameti.

Vaša šibka točka?

Odkar je na voljo toliko stvari, da si jih v doglednem času ne moreš niti ogledati, vedno večkrat pospešim korak in raje zavijem kam, kjer se ne da ničesar kupiti.

V katerem mestu najraje zapravljate?

Mislim, da mesto niti ni pomembno, pomembna je izbira. Sicer pa rada nakupujem v tujini, vendar večinoma zato, ker imam, kadar kam grem, ponavadi več časa za nakupovanje.

Imate svojo modno ikono?

Občudujem ženske, ki so ustvarjalne, ko gre za oblačenje. Ki znajo izbrskati zanimive kose in jih potem kombinirajo tako, da so vedno videti nekaj posebnega.

Najdražji zgrešeni nakup, ki ga imate v omari?

Jih ni veliko, če že so, pa gre večinoma za stvari, ki niso bile drage. Ker ne maram, da samevajo v omari in jemljejo prostor priljubljenim kosom, jih največkrat podarim komu, ki so mu všeč. S prijateljicami imamo navado, da se vsake toliko dobimo in med sabo izmenjamo svoje zgrešene nakupe. Nekajkrat se mi je zgodilo, da sem se malce ‘pre­cenila’ pri izbiri čevljev. Tako imam v omari nekaj parov, ki so kljub reku, da je treba za lepoto potrpeti, tako neudobni, da jih že leta nisem obula.

Za kaj vam ne bi bilo žal niti zadnjega evra?

Zadnjega evra bi mi bilo žal za karkoli. Verjetno bi ga shranila za spomin.

Bi bili pripravljeni plačati za večerjo z zvezdnikom, ki vam je všeč – koliko?

Prepričana sem, da z denarjem ni mogoče kupiti dobre družbe in prijetnega večera v dvoje. Verjetno bi se potem počutila precej nelagodno in bi imela občutek, da sem denar vrgla skozi okno.

Katja Golob
Fotografija: Instagram.com/@tinadeu

Preberite še: MBFWLJ: Oktobrska edicija podrla vse rekorde! (FOTO)

Priporočamo tudi: Uau! Poglejte, kakšen veliki met je uspel slovenski blagovni znamki Things I Miss

Najbolj brano