To so edini triki za izgubo kilogramov v rekordnem času: Pozabite na restriktivne diete, kjuč do vitkosti in zdravja se skriva drugje

Bližnjic za hujšanje in ohranjanje telesne teže ni, vendar vam lahko nekaj trikov pomaga izbrati bolj zdravo hrano, zaužiti manj kalorij in usposobiti možgane, da premagajo skušnjave. Uporabite te z raziskavami podprte trike.

To so edini triki za izgubo kilogramov v rekordnem času: Pozabite na restriktivne diete, kjuč do vitkosti in zdravja se skriva drugje - Foto: Profimedia

Temperature so nas v zadnjih dneh prestavile v popolno zimsko razpoloženje, zato se prav gotovo ne bomo odrekli sezonskim jedem za tolažbo, lahko pa poskrbimo za zdravo ravnovesje in si poleg čudovitih zimskih dobrot pobližje ogledamo nekaj trikov, ki bodo poskrbeli za ohranjanje vitkega pasu v še tako nemogočih časih. Neželeni kilogrami, ki se prikradejo v tej sezoni, so namreč nadloga, proti kateri se borimo. Navsezadnje bi radi uživali, ne da bi morali zaradi nekaj presežkov zamenjati celotno garderobo. Na srečo za vsako težavo obstaja rešitev. Razkrivamo vam, kako v se v zgolj enem tednu lahko znebite odvečnih kilogramov.

Ne spreglejte:

Prehranska rutina, ki jo je treba sprejeti

Hujšanje ni odgovor na vse zdravstvene težave, vendar če vam ga priporoča zdravnik, obstajajo nasveti, ki vam bodo pomagali varno shujšati. Za najučinkovitejše dolgoročno uravnavanje telesne teže je priporočljivo enakomerno hujšanje od 1 do 2 kilograma na teden.

Kljub temu vas številni prehranjevalni načrti, namenjeni hujšanju, pustijo lačne ali nezadovoljne ali pa izločijo glavne skupine živil in niso trajnostni. To so glavni razlogi, zaradi katerih se morda težko držite bolj zdravega prehranjevalnega načrta.

Morda boste ugotovili, da lahko shujšate z dieto z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov ali dieto, ki je osredotočena na polnovredna živila, vendar obstajajo nekatera splošna načela, ki veljajo, ko poskušate shujšati.

Priznajmo si, da dieta ni najbolj zabavna stvar na svetu. Če želite shujšati v enem tednu, morate premisliti o svoji prehranjevalni rutini. To ne pomeni, da se morate odrekati, temveč da tu in tam spremenite nekaj stvari, da bo vaš metabolizem izločil slabe snovi. Razkrivamo 3 ključe za hitro in uspešno hujšanje.

1. Odločite se za doma pripravljene obroke

Ne glede na to, ali gre za hitro hrano, restavracije, zamrznjene obroke ali druge pripravke, ki jih niste pripravili z ljubeznijo v svoji kuhinji, boste morali shajati brez njih. Zakaj? V resnici ne veste, kaj se skriva v pregrehah, ki si jih tako radi privoščite. Nimate nadzora nad količino maščob, sladkorja, soli in drugih sestavin, ki so škodljive za vašo postavo. Če želite hitro shujšati, si nadenite predpasnik. Tako boste resnično vedeli, kaj jeste.

2. Pripravite najljubšo zelenjavo na pari

Ni treba posebej poudarjati, da sta sadje in zelenjava naša zaveznika pri vračanju v formo. Za zelenjavo raje uporabljajte kuhanje v pari. To je najbolj zdrav način. Poleg tega, da se izognemo dodajanju maščob, zelenjava pri kuhanju v pari ohrani vse svoje dobre lastnosti. Zato na nakupovalni seznam uvrstite zelenjavo z močjo hujšanja. Bili bodo vaši zavezniki za bliskovito izgubo teže.

3. Odpovejte se sladkorju

Na žalost je rafinirani sladkor sovražnik naše postave. Kljub temu je naš najljubši. Najdemo ga skoraj povsod, a če se želimo hitro znebiti odvečnih kilogramov, se je treba z njim spopasti. Za en teden iz prehrane izločite vsa živila, ki vsebujejo rafinirani sladkor, in videli boste rezultat. Poleg hujšanja se boste poslovili od utrujenosti, slabega razpoloženja in mozoljev ter pozdravili svežo in sijočo polt. Kaj več bi si lahko želeli?

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Valižanska princesa Kate Middleton otvorila praznično sezono v elegantni bordo obleki

Priporočamo tudi:Pletena jopica in hlače z bleščicami iz Zare sta največji hit letošnje jeseni. Zagotovite si svoj komplet še pred prazniki!

Najbolj brano