Okusen in zdrav zajtrk za raven trebuh: Z bogato jutranjo skledo poskrbite za zdravo prebavo in vesele brbončice

Razkrivamo izbiro živil za zajtrk, ki vam bodo zagotovila raven trebuh, vitko postavo in odlično počutje že navsezgodaj zjutraj.

Okusen in zdrav zajtrk za raven trebuh: Z bogato jutranjo skledo poskrbite za zdravo prebavo in vesele brbončice - Foto: Profimedia

Anaïs Jazmine je priznana osebna trenerka, ki v svoji novi knjigi, posvečeni metodi Belly Sculpting - vadbi, ki preoblikuje trebuh s kombinacijo trebušnega dihanja (t. i. tehnika praznega trebuha) in vaj pilatesa -, v kateri združuje najboljše nasvete za doseganje "ravnega trebuha", opozarja na pomen prehrane za doseganje določenih ciljev. Športna trenerka si je pri razvoju protivnetne prehrane z zajtrkom za raven trebuh, ki ohranja tudi zdravo mikrobioto v skladu s potrebami telesa, pomagala z mikronutricionisti, naturopati in svojo sestro Sofijo Manousha, ustanoviteljico spletne strani My Beauty Fuel Food, posvečene vplivu prehrane na lepoto in zdravje in tako sestavila okusen in zdrav zajtrk, ki ne sme ostati neopažen.

Ne spreglejte:

Ekskluzivno predstavljamo vašo novo najljubšo izbiro zdravega zajtrka. 

Recept za izklesan trebuh:

Kozarec tople vode z 2 žlicama organskega jabolčnega kisa.

Ta napitek krepi telo in ga očisti strupov, ki so se v njem nakopičili ponoči. Zato priporočam, da ga pijete zjutraj na prazen želodec. Jabolčni kis pomaga pri odstranjevanju maščob, hujšanju in zniževanju sladkorja v krvi. Poleg tega pomaga pri prebavi in deluje antibakterijsko, pri čemer ne smemo pozabiti na učinke na kožo.

Recept za jutranjo skledo:

Jogurt s kokosovim mlekom, sezonsko rdeče sadje, kot so borovnice ali jagode, dve žlici namaza iz semen ali oreščkov (na primer mandljeva krema)

Ta recept je idealen za zajtrk, saj je hiter in popoln. Preprečuje občutek lakote, preprečuje dvig inzulina in daje energijo. Rdeče sadje vsebuje malo kalorij in je bogato z antioksidanti (idealni za boj proti škodljivim vplivom prostih radikalov na telo), vitaminom C in kalijem (odličen za boj proti utrujenosti in celulitu). Jogurt iz kokosovega mleka je bogat z dobrimi lipidi, antioksidanti, magnezijem in selenom, je bazičen in odlično deluje proti utrujenosti. Namaz iz semen pomaga zadovoljiti prehranske potrebe ter odpraviti željo po sladkorju in hrani, ki je posledica hormonskega neravnovesja. Je zelo okusen in bogat z dobrimi maščobami.

 

 

 

 

Prirejeno po članku z VOGUE IT

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na klasično belo srajco, to poletje jih nosimo v tej barvi

Priporočamo tudi: 5 poletnih trendov za ženske v 40. in 50. letih: Drznite si biti modna ikona, ki jo bodo vse želele posnemati

Najbolj brano