GM dieta je rešitev za vse tiste, ki ne prenašate lakote: Ta meni vam bo pomagal izgubiti do 5 kg na teden

Ta dieta vam omogoča, da jeste, kolikor želite, vendar le strogo navedena živila. Poglejte si jedilnik in preizkusite dieto, s katero izgubite do 5-7 kilogramov na teden.

GM dieta je rešitev za vse tiste, ki ne prenašate lakote: Ta meni vam bo pomagal izgubiti do 5 kg na teden - Foto: Instagram

Prvotni prehranski načrt GM je leta 1985 za svoje zaposlene s pomočjo Uprave za hrano in zdravila ter ameriškega ministrstva za kmetijstvo razvil General Motors. Namen je bil, da bi zaposleni postali bolj zdravi, s tem pa bi izboljšali produktivnost delovne sile.

Začetni rezultati so bili impresivni in delavci so že v enem tednu znatno shujšali, kar se je odrazilo v izboljšani učinkovitosti, energiji in samozavesti. Dejstvo je, da je to ena najhitrejših in najučinkovitejših diet na svetu, saj načrt prehrane obljublja znatno izgubo telesne teže in razstrupljanje telesa na račun velike količine vode, ki jo dieta predvideva, vendar kot vsak drug načrt prehrane tudi ta deluje z določenimi omejitvami. Ob upoštevanju ustrezne strukture je priporočljivo, da posameznik ostane pod zdravniškim nadzorom in se redno posvetuje s svojim zdravnikom. Če vaše telo trpi za kakršno koli boleznijo ali ste otrok ali nosečnica, vam svetujemo, da se vzdržite tega dietnega režima.

Ne spreglejte:

Načrt prehrane GM je osredotočen na uživanje kompleksnih ogljikovih hidratov in nizkokaloričnih živil. V kombinaciji s povečanim vnosom vode lahko v enem tednu znatno zmanjšate telesno težo.

Cilj je omejiti tedensko prehrano na sadje, sploh jabolka, zelenjavo, rjavi riž in piščanca. Z GM dietnim načrtom poleg tega, da izgubite 5-7 kilogramov na teden, svoje telo spravite v proces razstrupljanja. Razlog so sestavine te diete, saj je dieta sestavljena iz ogromnih količin sadja, zelenjava, veliko juh in ogromne količine vode. Ta količina sadja, zelenjave in vode, ki jo v vsakodnevno vnesemo telo, nedvomno vpliva na našo prebavo. Vse to bo vašemu telesu pomagalo, da se znebi odpadnih snovi in toksinov, zaradi katerih se lahko počutite izčrpani, brez energije, z upočasnjeno prebavo in celo upočasnjenim metabolizmom. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WelleCo (@welleco)

GM dieta spodbuja hujšanje na več načinov, med drugim:

 • spodbuja ljudi, da jedo več sadja in zelenjave, ki sta zdravi in nizkokalorični živili
 • ne dovoljuje dodanih sladkorjev ali predelanih živil
 • ne dovoljuje rafiniranih ogljikovih hidratov
 • zmanjšuje dnevni vnos kalorij

Telo vsakega človeka je drugačno, zato se lahko rezultati pri ljudeh razlikujejo.

Če vam jabolka niso najbolj všeč, boste morda nad dieto že prvi dan razočarani. Drugi dan se vam bo morda zdelo, da je samo en grižljaj jabolka vse, kar lahko prenesete. Tretji dan pa se vam bo zdelo, da je vse sadje in zelenjava enakega okusa! Morda pa ste ljubitelji juh in vam bo juha po konceptu GM še posebaj teknila.

GM ali "čudežna juha" je zelo enostavna za pripravo in je sestavljena predvsem iz zelenjave, ki je pikantna, nizkokalorična in vsebuje zelje, paradižnik, zeleno, papriko in korenje. To juho lahko med tednom uživamo v neomejenih količinah in jo je dobro jesti čim pogosteje. Ljudje lahko čudežno juho jedo kot prigrizek, da do naslednjega obroka ublažite občutek lakote.

Nasvet: Juha vam pomaga ostati hidrirani, medtem ko vaše telo izloča odvečno maščobo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo juhe: 

 • Voda
 • 2 zeleni papriki
 • 6 glav čebule (manjše ali 2 večji)
 • Paradižnik
 • Korenje
 • Zelena
 • Glava zelja
 • Kocka piščančje ali zelenjavne osnove
 • Sol in poper po okusu

Vse sestavine damo v posodo za kuhanje in kuhamo vsaj 45 minut oziroma dokler ni vsa zelenjava popolnoma kuhana.

Jedilnik GM diete

1. DAN: Jejte samo sadje - katero koli vrsto razen banan. Največja količina sadja ni navedena. Priproča se sadje, ki vsebuje veliko vode. 

2. DAN: Jejte samo zelenjavo v surovi ali kuhani obliki. Dieta prepoveduje uživanje krompirja (krompir je dovoljen samo za zajtrk). Uživate lahko tudi juho, pripravljeno iz zgoraj omenjenih surovin.

3. DAN: Jejte samo sadje in zelenjavo katere koli vrste, razen banan in krompirja. Med obroki lahko uživate neomejene količine juhe. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROSE FERGUSON (@rosemaryferguson_)

4. DAN: Jejte samo banane in mleko. Pojeste lahko do šest velikih ali osem majhnih banan. Popijte tri kozarce mleka, po možnosti posnetega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taras Mironyuk (@tmironyuk)

5. DAN: Jejte govedino, piščanca ali ribe. Poleg mesa lahko pojeste nekaj paradižnikov. Vegetarijanci lahko meso nadomestijo z rjavim rižem ali svežim sirom. Povečajte vnos vode za dva kozarca, da izločite dodatno sečno kislino. 

6. DAN: Jejte samo govedino, piščanca ali ribe. Današnje jedi lahko vključujejo neomejeno količino zelenjave, krompirja pa ne. Vegetarijanci lahko meso nadomestijo z rjavim rižem ali svežim sirom. Povečajte vnos vode za dva kozarca, da izločite sečno kislino.

7. DAN: Jejte samo rjavi riž, sadje, sadne sokove in zelenjavo. Največja količina ni določena za nobeno od teh živil.

Pred večjo spremembo prehrane ali pa uvedbo diete pa se posvetujte z zdravnikom!

Fotografije: Instagram/@shaninamshaik

Preberite še: To je oblika torbice, ki jo to pomlad obožujejo Francozinje

Priporočamo tudi: Julia Roberts nosila “must have” hlače te sezone, ki jih boste želeli še pred poletjem

Najbolj brano