To je oblika torbice, ki jo to pomlad obožujejo Francozinje

Modeli, ki so podaljšani in jih je mogoče nositi tudi pod pazduho, kot to narekuja moda 2000-ih let. Od dišečega kruha do torbic v obliki bagete.

To je oblika torbice, ki jo to pomlad obožujejo Francozinje - Foto: Instagram

Francozinje se ne bojijo preizkušati novih trendov ali izpodbijati klišejev, ki so izoblikovali mit o pariškem slogu, vendar ne moremo zanikati dejstva, da z veseljem - in morda s kančkom ponosa - nosijo torbice za čez ramo v obliki bagete. Medtem ko je "originalni" model italijanski (znamke Fendi), je več vplivnic preizkusilo nove in barvite dodatke.

Bageta, francoski simbol, ki je postal torbica.

Ta podolgovati kruh so v Franciji proizvajali, ko je država prepovedala peko kruha pred četrto uro zjutraj: idealen je, ker se speče v kratkem času in navduši brbončice. Danes je postala francoski simbol, ki neguje podobo tistih, ki se s svežo bageto pod pazduho odpravijo na pot od prodajalne do doma.

To potezo je "ukradla" Silvia Venturini Fendi in ustvarila Fendijevo kultno torbo Baguette, ki jo odlikujeta prav podolgovata oblika in dimenzije, namenjene nošenju na rami (in tik pod roko), ne da bi bila moteča. Od enega mita k drugemu, prek kultnega lika Carrie Bradshaw: zvezdnica serije Seks v mestu, ki sanja o Parizu, bo oblikovalski model spremenila v pravo torbico z vijoličnimi bleščicami.

Resnično eleganten dodatek

Torbice niso tako velike, da bi postale okorne ali neobvladljive, a tudi ne premajhne, zato so očarljive za tiste, ki iščejo dodatek, v katerem mora biti vse, kar potrebujejo, ne da bi pri tem zasenčil uporabnika.

Dobro vemo, da si Francozinje želijo biti absolutne zvezde videza - razkrili smo njihovo skrivnost, zaradi katere so tako šik! -ne da bi se pri tem nujno zanašali na privlačen element. Če pomislite, ima tudi kultna Chanelova torba podolgovato obliko: običajno jo vidimo kot torbo za na ramo, a če pustite verigo, da zdrsne, jo lahko spremenite v zelo elegantno torbo za na ramo v obliki bagete. Spremeniti morate le svoj pogled.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Med dizajnerskimi torbami za pomlad in poletje 2022 je veliko modelov v obliki polmeseca, vendar smo prepričani, da bodo mnogim od vas bolj všeč podolgovate oblike, ki vam - ko jih odprete - omogočajo, da imate pod očmi vse, kar potrebujete, od ključev do pametnega telefona.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Poleg Fendijeve Baguette priporočamo še Miu Miu Miu Crystal iz mehkega nabranega usnja, Valentino Garavanijev minimalni Locò, Celinin prefinjeni Cuir Triomphe in Roger Vivierjev moderni Viv' Choc .

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

Fotografije: Instagram/@tamara

Preberite še: Jennifer Lopez očarala v čudoviti pomladni maksi obleki, popolni za ženske nad 40 let

Priporočamo tudi: Kaia Gerber dokazuje, da se ti klasični čevlji, ki smo jih nosili v otroštvu, podajo k vsakemu videzu

Najbolj brano